Opel keert terug op Algerijnse markt

Opel keert terug op Algerijnse markt

Redactie Baaz

Opel lanceert drie modellen op de Algerijnse markt. De Opel Mokka, Astra en Grandland zijn daar vanaf 19 november 2023 te bestellen. Dat maakten Florian Huettl (CEO van Opel), Hakim Boutehra (Managing Director van Stellantis Maghreb) en Nassim Benguergoura (General Manager van Halil Commerce & Industrie – HCI) bekend in de Algerijnse hoofdstad Algiers. Opel keert na zes jaar afwezigheid terug in Algerije. In 2017 kondigde de toenmalige Algerijnse regering een importverbod op nieuwe auto’s af.

Opel's Triomfantelijke Terugkeer naar Algerije en Voortzetting van Wereldwijde Expansie

“Het is geweldig dat Opel terugkeert naar Algerije. Ik ben ervan overtuigd dat onze ultramoderne auto’s aantrekkelijk zijn voor Algerijnse klanten en voldoen aan hun uiteenlopende mobiliteitsbehoeften. Opel staat voor Duitse techniek, gedurfd en puur design en efficiënte aandrijflijnen”, aldus Huettl.

Opel zet zijn expansie naar markten buiten Europa voort. De Duitse fabrikant noteerde daar dit jaar al een omzetstijging van 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met Algerije voegt Opel opnieuw een markt toe aan zijn portefeuille van zogenoemde MEA-landen (Midden-Oosten & Afrika). Opel is al actief in dertien andere landen in deze regio, waaronder Marokko, Tunesië, Egypte, Zuid-Afrika en Turkije. In totaal is Opel vertegenwoordigd in dertig markten buiten Europa.

De modellen van Opel worden in Algerije verkocht via importeur Halil Commerce & Industrie, die met Fiat al een ander Stellantis-merk vertegenwoordigt.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie