Eerste tests Windows Phone 7: 'back in business'

Redactie Baaz
Microsoft is met Windows Phone 7 'back in business' bij de smartphones. Dat bewijzen de eerste tests met het nieuwe besturingssysteem voor mobieltjes.

Journalisten die de eerste beproevingen met Windows Phone 7 deden, zeggen dat de Amerikaanse softwaregigant nu weer kan beginnen aan terugwinnen van verloren marktaandeel.

Microsoft heeft het bij de smartphones namelijk erg zwaar tegen nieuwe telefoons met het Android-besturingssysteem en de iPhone. Ook Nokia blijft nog altijd een geduchte concurrent en heeft nog steeds meer dan een derde van de wereldmarkt in handen.

Structuur

Windows Phone 7 werkt volgens testers plezierig met duidelijk iconen, via een aanraakscherm, en met een goede structuur. Je bereikt snel je sociale netwerken of je e-mail. Beeldbeheer is eveneens redelijk goed op orde.

Toch schort het nog aan zaken. Zo schijnt het niet mogelijk te zijn tekst te kopiëren en te plakken en moet je wachten totdat Microsoft hier een update voor heeft ontwikkeld.

Top of flop?

Nu is het aan de zakelijke gebruiker, en de consument, om het oordeel te vellen over Microsofts nieuwe besturingssysteem, bijvoorbeeld met de LG Optimus 7 (foto). Want uiteindelijk bepaalt de markt: wordt Microsoft nieuwe mobiele OS top of wordt het flop? 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie