Eerste stap naar e-Academy
Eerste stap naar e-Academy

Eerste stap naar e-Academy

Redactie Baaz
Er is en dreigt een groot tekort aan mensen met een goede e-commerce opleiding. Thuiswinkel.org en Hogeschool TIO slaan de handen ineen en gaan werken aan de ontwikkeling van de HBO opleiding Marketing, Sales en e-commerce.

Het is de eerste stap op weg naar een e-Academy, waarin samenwerking met bestaande onderwijsinstellingen, praktijkopleiders en het bedrijfsleven centraal zal staan. Het Nederlandse onderwijssysteem is nog niet ingericht op de snelle, digitale realiteit. Schoolverlaters weten te weinig over de vele specialistische beroepen die de afgelopen jaren zijn ontstaan in de wereld van e-commerce.

Samenwerking

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org, licht de eerste stap naar een e-Academy toe: 'De samenwerking met TIO past in de sterke wens om studenten meer actuele e-commerce kennis en skills mee te geven. Digitale competenties spelen een sleutelrol in het innovatieve vermogen van bedrijven. Bij de nieuwe generatie managers en specialisten moet dit in het DNA zitten. Vernieuwing van het onderwijs is daarom noodzakelijk. Studenten moeten diepgaand inzicht krijgen in de digitale waardeketen en de nieuwe vaardigheden en technieken waarmee zij het onderscheid gaan maken.'

Rond de viering van het 15-jarig bestaan van Thuiswinkel.org worden de verdere plannen voor de e-Academy gepresenteerd. Thuiswinkel.org staat stil bij haar derde lustrum tijdens Shopping Today, het congres dat op 24 september wordt gehouden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie