Eerste internationale vlucht op zonne-energie

Eerste internationale vlucht op zonne-energie

Redactie Baaz

Een team van Zwitserse piloten staat op het punt voor het eerst een internationale vlucht te maken met een vliegtuig dat vliegt op zonne-energie. Het gaat om een in Zwitserland vervaardigd toestel, de Solar Impulse, die zal vliegen van Bern naar Brussel Airport.

Het toestel staat vanaf 2 mei 2011 op het vliegveld van Payerne, bij Bern, klaar om op te stijgen. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, mag de Solar Impulse het luchtruim in. Het vertrek zal 24 uur van te voren worden aangekondigd.

De Solar Impulse heeft dezelfde spanwijdte als een Boeing-777 en weegt ongeveer 1600 kilo. In de vleugels zijn zonnecellen geïntegreerd die vier elektrische motoren overdag opladen, zodat het vliegtuig ook 's nachts kan vliegen. In 2009 ging de Solar voor het eerst de lucht in en heeft sindsdien al enkele testvluchten gemaakt. 

Tussen 20 en 26 juni wordt de Solar Impule tentoongesteld op de internationale luchtshow van Parijs. Hieronder een filmpje van een van de eerste testvluchten van de Solar Impulse.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie