Eerste bijeenkomst Brexit-buddies voor ondernemers

Eerste bijeenkomst Brexit-buddies voor ondernemers

Redactie Baaz
Volgend jaar neemt het VK afscheid van de EU. Voor het zover is moet er nog veel gebeuren, maar als ondernemer kun je maar beter voorbereid zijn. Morgen kunnen ondernemers in gesprek met Brexit-experts in Den Bosch.

Dat ondernemers in gesprek kunnen met die Brexit-experts is mogelijk gemaakt door VNO-NCW en MKB-Nederland, de Rijskdienst voor Ondernemers (RvO), transportbranchevereniging evofenedex, de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel en de Rijksoverheid.

Op 3 oktober is de eerste bijeenkomst 'Brexit-buddies', in dit geval is dat tijdens het Nationaal Export Event in Den Bosch. Inzet van de bijeenkomst: een goede voorbereiding op de Brexit.

Brexit treft tienduizenden ondernemers in Nederland

VNO NCW maakt op zijn site er melding van dat 38.000 ondernemers die nu zakendoen met het VK, nog nooit te maken gehad heeft met de douane. Dat gaat (natuurlijk) veranderen als de Engelsen ons verlaten op 29 maart 2019. Voor al die ondernemers is het nu echt tijd om zicht te verdiepen in alles wat met de douane te maken heeft.

Daarnaast waarschuwt VNO NCW: 'Bovendien kan Brexit gevolgen voor ondernemers die niet naar het VK exporteren, bijvoorbeeld binnen de grotere aanvoerketen. Dat is nu al in kaart te brengen. Ook op juridische of personele gevolgen kunnen ondernemers zich nu al voorbereiden.'

Aanwezige Brexit-experts

Je mag als ondernemer morgen Brexit-experts verwachten uit de gelederen van KPMG en PWC, Post NL, de banken Rabobank, ING en ABN AMRO, werkgeversvereniging AWVN en de douane.

Aanmelden bijeenkomst Brexit-buddies

Wie zich wil aanmelden voor morgen kan dat doen op de site van VNO-NCW.

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie