Eenvoudig visum naar Rusland aanvragen

Eenvoudig visum naar Rusland aanvragen

Redactie Baaz

Miljoenen zakenreizen vinden per jaar plaats. Een paar dagen, week, maand of zelfs een jaar: Nederlandse bedrijven doen er alles aan om multinationaal te werk te gaan. Een veelgehoorde bestemming is Rusland. Voor zo’n zakenreis pak je snel je koffer in, ga je naar Schiphol en vlieg je naar de plaats van bestemming. Een visum is noodzakelijk, de aanvraag veelal jouw eigen verantwoordelijk. Het klinkt als een hoop werk, maar in werkelijkheid is dit binnen een handomdraai geregeld.

Visum Rusland aanvragen

Rusland, Noord-Amerika, Turkije en China hebben minstens één ding met elkaar gemeen: je hebt een visum nodig om het land binnen te treden. Wie naar Rusland reist, is verplicht zo’n visum voorafgaand aan vertrek aan te vragen. Het maakt daarbij niet uit wat het doel van de reis of je leeftijd is. Een visum aanvragen voor een reis naar Rusland kan je eenvoudig online regelen en draagt een kostenplaatje van € 107,50 met zich mee. Het regelen doe je in drie simpele stappen.
 

  1. Formulier invullen
  2. Paspoort opsturen
  3. Officieel visum

Bij het aanvragen vul je ten eerste een online formulier in. Buiten enkele persoonlijke gegevens dien je aan te geven welk variant visum je nodigt hebt. Je ontvangt vervolgens een persoonlijke e-mail waarin je een overzicht ontvangt van de documenten die je moet inleveren, bijvoorbeeld je paspoort en pasfoto. Houd bovendien onder meer rekening met de volgende zaken.
 

  • De pasfoto dient in kleur te worden aangeleverd met een formaat van 34 mm x 45 mm.
  • Zakenreizigers moeten een werkgeversverklaring indienen.
  • Je mag maximaal één visum tegelijk in je paspoort hebben.
  • Zorg voor een reisverzekering.

Als alles officieel akkoord is bevonden, heb je jouw visum volledig geregeld en kun je geheel legaal richting Rusland reizen.

Varianten visum Rusland

Het is handig om te weten dat er verschillende varianten van visums voor Rusland bestaan. Aan jou de taak de juiste aan te vragen. Voor het maken van een zakenreis vraag je het zogenoemde zakenvisum aan. Dit visum is geldig voor de volgende onderdelen: zakelijke afspraken en bijeenkomsten in Rusland, het voeren van onderhandelingen én het bijwonen van seminars en conferenties. Er zijn drie categorieën aan te wijzen, namelijk:
 

  • Single-entry
  • Double-entry
  • Multiple-entry

Het eerste visum, de Single-entry genoemd, is voor zakenreizigers bedoeld die eenmaal naar Rusland afreizen. Dit visum is voor 90 dagen geldig en zoals de naam al zegt mag je slechts één keer Rusland invliegen. Moet je het land twee keer inreizen? Dat is ook geen probleem, maar dan kies je voor ‘Double-entry’. Ook hierbij geldt dat je 90 dagen hebt om weer te gaan. Heb je langer nodig? Dan geef je aan dat je een ‘Multiple-entry’-visum wilt aanvragen. Dit visum heeft een geldigheid van zes tot twaalf maanden en stelt je in staat om in een tijd van 180 dagen maximaal 90 dagen in Rusland blijven.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie