Een webshop beginnen met Shopify: welke mogelijkheden biedt het platform?

Redactie Baaz
Een webshop beginnen met Shopify is steeds populairder in Nederland. Het uitgebreide platform biedt een breed scala aan mogelijkheden. Het is handig om daar mee kennis te maken als je een webwinkel wilt starten.

Wereldwijd is het een populair platform voor webshop software en het is goed om te weten dat er een gratis proefperiode beschikbaar is bij Shopify NL. Gedurende veertien dagen is er de gelegenheid om de webshop software gratis te testen.

Eigen verkoop of dropshipping

Shopify biedt als ten eerst de mogelijkheid om als e-commerce platform voor een eigen webwinkel te gebruiken. In deze situatie is er sprake van een eigen voorraad en eigen magazijn met inkooprisico. Daarnaast is het mogelijk om met de tools een webshop via dropshipping te beginnen. Hier ontbreekt het inkooprisico en is er geen magazijn nodig, omdat de voorraad bij de dropshipper ligt.

Thema´s, apps en betalingsprovider

De Shopify Theme Store biedt de gelegenheid een thema voor de webwinkel uit te zoeken. Hierbij is een onderscheid te maken tussen betaalde thema´s en gratis thema´s. Op dezelfde basis zijn er applicaties beschikbaar in de Shopify App Store voor uitbreiding van de webwinkelfunctionaliteiten. Een webshop via het platform biedt toegang tot de acceptatie van creditcardbetalingen. Daarvoor heeft Shopify een eigen betalingsprovider. Het platform heeft uiteraard ook opties om andere betaalmethoden aan te bieden.

De betalingsprovider is via de backend van de webwinkel aan te passen. Bijvoorbeeld met de toevoeging van Mollie of PayPal net als Afterpay, Bancontact, iDeal en Sofort. Een zakelijk abonnement biedt uitzicht op extra omzet door van de verkoopkanalen gebruik te maken. Er zijn marketingopties beschikbaar bijvoorbeeld vanuit Shopify Facebook Ads te plaatsen. Of een Google Smart Shopping campagne te starten. Indien er naast de webwinkel een fysiek verkooppunt aanwezig is, bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van het kassasysteem.

 Gebruiksvriendelijk content management system (CMS)

Het is zonder diepgaande kennis voor iedereen mogelijk om met Shopify een webwinkel te starten. Er is voorzien in een gebruiksvriendelijk content management systeem. Het CMS biedt een duidelijk overzicht en een heldere structuur. Het dashboard biedt een schat aan informatie over onder meer het aantal orders, bezoekers, marketing en producten. Het toevoegen van producten aan de webwinkel is bovendien kinderlijk eenvoudig.

 Koppelingen met bezorgservice en boekhoudsystemen

De mogelijkheden die Shopify te bieden heeft, zijn ideaal voor de beginnende webwinkeliers in Nederland Er zijn onder meer koppelingen beschikbaar met bijvoorbeeld een bezorgservice. Dat is handig als het de bedoeling is dat PostNL de bestellingen als pakketten gaat bezorgen. De koppeling met betaalproviders is al even genoemd en ook een groot pluspunt. Zo is het eveneens een voordeel dat een Shopify webwinkel te koppelen is aan een boekhoudsysteem.

Aan alle mogelijkheden die Shopify biedt, zijn uiteraard kosten verbonden. Na afloop van de gratis proefperiode is er de keuze tussen verschillende abonnementen. Het duurste abonnement geeft toegang tot alle functionaliteiten en integraties van het webwinkel softwareplatform. Bij het goedkoopste abonnement heb je toegang tot een groot aantal mogelijkheden.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie