Een nieuwe grens in communicatie - 3CX StartUP

Een nieuwe grens in communicatie - 3CX StartUP

Redactie Baaz

Tekst: Nick Galea, CTO & Oprichter, 3CX

De economie is na COVID weer op gang gekomen en er is een nieuwe communicatiewereld ontstaan die de parameters van het zakendoen heeft veranderd. Op afstand werken is een must voor elk bedrijf en dat gebeurt in de cloud. Kleine bedrijven hebben een eenvoudig op te zetten en te beheren communicatieplatform nodig dat zowel gesprekken als berichten afhandelt. 3CX is oneindig veel eenvoudiger dan zijn traditionele PBX tegenhangers, en ook beschikbaar in de cloud, maar recentelijk hebben we een opkomst gezien van "cloud native" platforms die 3CX op hun eigen manier uitdagen.

Aanpak van 3CX pijnpunten

Ja 3CX heeft pijnpunten: Het vereist IT vaardigheden om op te zetten. Opzetkosten zijn een black box voor kleine bedrijven. Een dedicated hosted of on premise instance is nodig en dan moet je een SIP trunk configureren en beheren. Het is geen raketwetenschap en je kunt het snel doen, maar je kunt geen IT-beginner zijn. En de beheerconsole heeft kenmerken en functies die niet noodzakelijkerwijs nodig zijn voor kleinere bedrijven. Tot slot is onze sim call-licentie, die zeer geschikt is voor middelgrote tot grote bedrijven, niet gemakkelijk te begrijpen voor kleinere bedrijven.

Cloud Native 3CX

3CX, 3CX StartUP, blog, Nick Galea, communicatie

Om deze pijnpunten aan te pakken hebben we een "cloud native" instance van 3CX gebouwd. We zullen gebruikers, SIP trunk* en live chat instellen bij de aanmelding. Uw 3CX zal volledig ingesteld zijn in enkele minuten. Doorlopend extensiebeheer is eenvoudig omdat managers of receptionisten dit vanuit de webclient kunnen doen zonder toegang tot de management console. En de kers op de taart? Hostingkosten en systeembeheer komen te vervallen.

Nieuwe editie: 3CX StartUP

Deze nieuwe cloud native editie 3CX StartUP is beschikbaar als FREE of PRO. PRO kan worden aangeschaft voor maximaal 10 of maximaal 20 gebruikers. StartUP FREE blijft voor altijd gratis en maakt het mogelijk om tot 10 gebruikers aan te maken. U kunt live chat, 3CX Talk links en zelfs een Ring Group configureren. Met StartUP PRO 10 kunt u uw eigen SIP-trunk, DID-nummers en een IVR met meerdere niveaus en een wachtrij toevoegen. U kunt in deze editie ook IP-telefoons aansluiten. StartUP PRO 20 biedt hetzelfde voor maximaal 20 gebruikers.

3CX, 3CX StartUP, blog, Nick Galea, communicatie

Geen prijs per gebruiker per maand!

De meeste online communicatieplatforms rekenen een forse prijs per gebruiker, per maand. Sommige zelfs tot $35 per maand! En dit is onafhankelijk van het feit of de extensie intensief wordt gebruikt of niet. Voor een klein bedrijf met zeg 10 gebruikers, komt dit neer op een whopping $4000+ per jaar! Niet zo bij 3CX, wij rekenen een laag jaarlijks tarief van $150 of $250. Het enige wat u hoeft toe te voegen is uw eigen SIP trunk account en te betalen voor uw gesprekken. In totaal bespaart u waarschijnlijk duizenden per jaar op uw telecomkosten. Zie hier de nieuwe prijzenpagina die bij de definitieve release beschikbaar zal zijn voor aankoop.

Dus hoe past StartUP in ons partnermodel? Naadloos! Kleinere klanten zijn vaak te duur om op een dedicated server te bedienen. Met StartUP kunnen partners hun klanten sneller en tegen minimale kosten aan boord nemen. We zullen StartUP-klanten automatisch aan partners toewijzen zodra we met de commerciële uitrol beginnen. Bovendien zal de volgende versie van 3CX resellers in staat stellen om 3CX in startUP-modus te installeren (wat betekent dat u honderden cloud instances op een enkele server kunt installeren), waardoor het veel kostenefficiënter wordt om kleinere klanten te ondersteunen.

3CX STD, PRO en ENT edities?

En wat gebeurt er met de Standard, PRO en Enterprise edities? Deze blijven bestaan als onze "dedicated" instances, geschikt voor middelgrote tot grotere bedrijven met complexere telefoonsysteem eisen.

Probeer 3CX StartUP uit

Bestaande klanten en partners:

  • Ga naar de 'Systems' pagina in het klantenportaal
  • Klik op de knop 'Systemen toevoegen' in de rechterbovenhoek
  • Vanaf hier wordt u gevraagd om uw 3CX editie te kiezen, kies: Hosted > Tot 10 gebruikers
  • Voltooi de stappen om gebruikers en gesprekslinks toe te voegen.

Nieuwe klanten

  • Registreer voor een nieuwe 3CX account en volg de 4 eenvoudige stappen in de setup wizard.
  • Neem vervolgens deel aan het forum en laat ons weten wat u ervan vindt!

Opmerkingen
*1 - De SIP trunk setup functie is niet beschikbaar in deze alpha versie

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie