Een eigen inloopkast inrichten met een klein budget

Een eigen inloopkast inrichten met een klein budget

Redactie Baaz

Een inloopkast is de droom van iedere vrouw. Je kunt al je kleding, tassen en schoenen mooi opbergen en tentoonstellen. Zo zie je in een oogopslag welke items je allemaal in je bezig hebt en maak je gemakkelijk de hipste combinaties. Daarnaast kun je je kledingstukken en accessoires een stuk makkelijker opbergen en terugvinden. Een eigen kledingkast hoeft niet duur te zijn! Met deze tips richt je met een klein budget de inloopkast van jouw dromen in.

Zelf maken met eigen materialen

Ben jij handig en gek op klussen? Dan kan je een inloopkast op maat maken met je eigen materialen. Gebruik bijvoorbeeld steigerhouten planken of creëer kastruimte door kratten op elkaar te stapelen. Op Pinterest en YouTube valt heel veel inspiratie te vinden.

Houten stellingkasten gebruiken

Als je geen zin hebt om zelf te klussen of dit te ingewikkeld vindt, kan je ook kiezen voor een goedkope houten stellingkast of goedkope opbergrekken als basis voor je inloopkast. Deze systemen kun je vervolgens naar eigen smaak indelen en opbouwen. Bij een inloopkast denken veel mensen aan een aparte kamer, maar je hoeft hier geen losse ruimte voor te hebben. Als je een ruime slaapkamer hebt, kun je er ook voor kiezen om een deel af te schermen. Dit doe je bijvoorbeeld met een kamerscherm of met een kast. Zo bepaal je ook eenvoudig zelf hoe groot of hoe klein de inloopkast wordt.

Bij een kleinere inloopkast valt het aan te raden om voor een minder diepe stellingkast te kiezen. Houten stellingkasten passen goed in ieder interieur. Hou je van een stoere industriële sfeer? Kies dan voor metalen stellingkasten! Met opbergdozen hou je de kastinrichting overzichtelijk en netjes.

Vergeet de spiegel niet

Je wilt natuurlijk een blik in de spiegel kunnen werpen om te kijken hoe iets staat. Een grote spiegel mag dan ook niet ontbreken in jouw inloopkast. Een bijkomend voordeel van een spiegel, is dat dit object het licht weerkaatst. Hierdoor oogt je inloopkast lichter en ruimtelijker. Kies voor een grote staande spiegel of ga voor een exemplaar dat je aan de muur hangt om ruimte te besparen.

Goede verlichting in je inloopkast

Goede verlichting bepaalt de sfeer en maakt het eenvoudig om dat ene leuke jurkje te vinden. Verlichting hoeft niet duur te zijn. Bouw bijvoorbeeld zelf dimbare spotjes in de inloopkast in, of hang een strip met ledverlichting op. Een heldere lamp aan het plafond maakt het compleet. Voor extra sfeer hang je kleine kerstlichtjes op aan de wanden of kleurrijke lampionnetjes. Zo wordt jouw eigen inloopkast echt uniek qua inrichting en sluit deze perfect aan bij jouw wensen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie