Een eigen chauffeur: ideaal voor elke ondernemer

Een eigen chauffeur: ideaal voor elke ondernemer

Redactie Baaz

De opkomst van de moderne sharing economy heeft veranderingen teweeggebracht in alle sectoren van de economie. Vroeger was men op een citytrip aangewezen op hotels, tegenwoordig kan men via Airbnb een appartement huren. Vroeger bleef men jarenlang in dienstverband bij dezelfde baas, tegenwoordig beginnen steeds meer mensen voor zichzelf als ZZP’er.

En waar men vroeger, zodra men ging werken, een eigen auto aanschafte, vertrouwt men nu steeds meer op andere transportvormen zoals Uber of andere taxidiensten.

Uiteraard biedt deze ontwikkeling kansen voor ondernemers. Door de toegenomen bereikbaarheid van taxi- en chauffeursdiensten, kiezen steeds meer ondernemers en managers ervoor om zelf gebruik te maken van een chauffeur, in plaats van zelf overal naartoe te rijden. De voornaamste redenen hiervoor zijn comfort en efficiency. Maar wat zijn de verschillende mogelijkheden in deze opkomende markt?

Allereerst is er natuurlijk de aloude ‘auto met chauffeur’. Hier gaat het meestal om een chauffeur die in vaste dienst is van de ondernemer, en gebruikmaakt van de auto van de ondernemer zelf. Daarnaast is er de mogelijkheid om een taxi te nemen. Dit kan zowel een ‘traditionele’ taxi zijn van een taxibedrijf, als een taxi van het bedrijf Uber waar chauffeurs in hun eigen auto klanten van A naar B brengen. Een andere optie, die steeds populairder wordt, is de studentchauffeur.

De studentchauffeur is voordeliger dan een chauffeur in vaste dienst, en kan bovendien op ad-hoc basis werken. Hij rijdt doorgaans in de auto van de klant, wat een prijsvoordeel biedt ten opzichte van taxidiensten. Hierdoor is de studentchauffeur voor veel ondernemers de meest bereikbare optie.

De voordelen van een chauffeur zijn groot. Op weg naar een belangrijke meeting kan de studentchauffeur een ondernemer gewoon voor de deur afzetten, om daarna zelf een parkeerplek te zoeken. Als de ondernemer klaar is met zijn afspraak, haalt de studentchauffeur hem gewoon weer voor de deur op. Een stuk comfortabeler dan zelf een parkeerplek zoeken om dan nog een heel eind te moeten lopen.

Bovendien is er ook het efficiency-voordeel. Een eigen chauffeur biedt immers de mogelijkheid om in de auto nog wat werk te doen. Telefoontjes opnemen, stukken doorlezen of snel nog wat mailtjes versturen, het kan allemaal.

Of het nu een enkele keer is of op regelmatige basis, een eigen chauffeur biedt grote voordelen en wordt steeds bereikbaarder. Vandaar dat steeds meer ondernemers deze optie overwegen. De verwachting is dan ook dat de komende jaren het aantal ondernemers dat gebruikmaakt van een chauffeur alleen maar zal toenemen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie