Een compromis tussen werk en levensgeluk? Nee, bedankt!

Een compromis tussen werk en levensgeluk? Nee, bedankt!

Redactie Baaz

Amsterdamse start-up ontwerpt een vernieuwende werkvorm waarin ontwikkeling, (net)werken en avontuur samenkomen

Het tijdperk van 9 tot 5 en sfeerloze kantoren is verleden tijd. Werkgevers en werknemers maken zich op voor een moderne werkvorm waarin thuis en kantoor elkaar afwisselen. Maar wie denkt dat dit het antwoord is op de veranderende behoeften van de nieuwe generatie werknemers, heeft het mis. De Amsterdamse start-up Sweet Spot doet er een schepje bovenop en ontwikkelde een bijzonder werk- en ontwikkelconcept in het buitenland dat werknemers de kans biedt hun huidige baan te behouden én zichzelf te ontwikkelen. Zeven young professionals werkzaam bij onder andere Heineken, Randstad, Otrium en Traffic Builders namen de proef op de som en vlogen naar Barcelona. Op zoek naar hun sweet spot.

Millennials willen anders

Het roer moet om, zo blijkt uit grote onderzoeken van o.a. PwC en Gallup. Ook een eigen survey van de start-up onder 275 personen tussen de 25 en 35 jaar oud bevestigt dat Millennials het graag anders willen. Ze zoeken naar een flexibele levensstijl waarin werk en levensgeluk elkaar niet in de weg zitten, maar juist versterken. Werkgevers moeten dus actief op zoek naar een manier om deze pijlers voor werknemers te faciliteren. Doen ze dat niet, dan resulteert dit in mindere productiviteit en een hoger ziekteverzuim. Sterker nog:  de millennial geeft een bedrijf dat wél aandacht aan hun wensen en welzijn besteedt absoluut voorrang. Voor hen is een goed salaris namelijk allang niet meer de belangrijkste contractvoorwaarde.

Gouden combinatie

Oprichters Joost Verhage en Marleen Verweij, beiden ex-consultant op de Zuidas, stelden zichzelf de vraag: waarom kun je niet excelleren in je werk én alles uit het leven halen? Dankzij hun corporate ervaring weten Verhage en Verweij precies wat bedrijven en generatiegenoten belangrijk vinden en nodig hebben. Sweet Spot vangt de wensen en behoeften in een compleet verzorgd programma in Barcelona of Kaapstad dat werk, ontwikkeling en avontuur samenbrengt. 

Een retourtje geluk

Hoe dat eruitziet? Professionals wonen en werken één tot vijf maanden in het buitenland, ontmoeten gelijkgestemden en voeren hun dagelijkse werkzaamheden vanaf volledig uitgeruste co-workplekken uit. Bovenal volgen ze onder begeleiding van gecertificeerde trainers een van de unieke ontwikkelprogramma’s voor persoonlijke en professionele groei. Ofwel: dé ingrediënten voor een gelukkige, gezonde en productieve werknemer en het fundament van een duurzame relatie waarin zowel de werkgever als werknemer een sweet spot vindt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie