Echt waar: er is geparfumeerde en milieuvriendelijke screenwash

Bart Remmers
Lifestyle- en geurenjournalist Yvo van Regteren Altena zijn ambities om de wereld prettiger te laten ruiken, culmineerden onlangs in de lancering van een wereldprimeur: een exclusieve hoogwaardige geparfumeerde en milieuvriendelijke screenwash voor verwende auto’s.

Als journalist kwam Van Regteren Altena veel in contact met parfumhuizen en nieuwe geuren. Enkele gerenommeerde ‘neuzen’, onder wie Hermès-parfumeur Jean-Claude Ellena en François Demachy van Christian Dior stimuleerden hem om zijn eigen parfum te ontwikkelen. 

L’Essence de Présence

In 2013 begon dat concrete vormen aan te nemen met in 2015 als resultaat YVRA 1958, dat een verwijzing is naar zijn initialen en geboortejaar. Twee jaar later lanceerde de journalist annex ondernemer zijn tweede geur: L’Essence de Présence. Inmiddels worden zijn geuren in Nederland verkocht bij Skins en landen als oa Italië, Duitsland en het Midden Oosten.

Uit ergernis over de chemisch ruikende ruitenwisservloeistoffen ontwikkelde Van Regteren Altena een internationale primeur: ’s werelds eerste ecologische, exclusief geparfumeerde ruitenwisservloeistof. Na het sproeien van de ruiten met L’essence de l’Automobile geen scherpe synthetische geur in de cabine, maar een delicate geur als een oppeppende voorjaarsbries.

De vloeistof wordt geleverd in een transparante jerrycan van 2.5 liter.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart