E-Way out wint EwerkPrijs met transcriptiesysteem

Redactie Baaz
E-Way out Transcription is een concept waarbij gebruikers via hun telefoon rapporten inspreken en binnen 24 uur digitaal printklaar ontvangen. Het bedrijf won er de EwerkPrijs 2008 mee.

Het uitwerken van bezoekverslagen, rapporten of opzetjes voor brieven is een tijdverslindende klus. Voor specialisten als advocaten, verzekeringexperts, organisatieadviseurs en vertegenwoordigers is dit dagelijkse kost.

Tijdwinst
De dienst Transcription van E-way out kan hen veel tijd besparen. Het systeem is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Een gebruikers belt met een toegangscode naar de server van E-way out. Vanaf dat moment wordt alle gesproken tekst als digitaal dictaat opgeslagen. Zolang een sessie niet is afgesloten kun je teksten wissen en aanvullen. Elk dictaat krijgt een uniek label, zodat het makkelijk is terug te vinden.

Uittikken
Na het inspreken zet E-way het spraakbestand om in een rapport in een zelf te kiezen opmaak. Dit doet een medewerker die thuis is in de beroepsgroep van de gebruiker en dus de meeste terminologie kent. Het is geen kwestie van bandjes uittikken, het meeste werk wordt verzet door een spraakherkenningsprogramma. Na een extra controle door een tekstcorrector krijgt de gebruiker het rapport binnen 24 uur in de mail, of op een andere aan te geven manier.

E-way won eind november met hun concept de EwerkPrijs 2008, een onderscheiding van het Ewerkforum.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie