E-readers: Samsung in zee met Selexyz-boekhandel

Redactie Baaz
De markt van e-readers zit in de lift. Samenwerking tussen hardwarefabrikanten en (online)boekhandels ligt voor de hand. Samsung heeft zijn partner gevonden in Selexyz.

Gebruikers van e-readers van Samsung kunnen draadloos e-books uit de Selexyz-onlineboekwinkel op hun e-reader zetten. Dankzij draadloos internet (wifi) is er bovendien geen pc meer nodig om een e-book te downloaden.

'Wij vinden het belangrijk dat consumenten tevreden zijn én blijven over onze e-readers', zegt Ivo Vissers, marketingmanager E-readers van Samsung voor de Benelux. 'Daarvoor is meer dan een gebruiksvriendelijke e-reader nodig. Een toegankelijke portal op maat die direct toegang geeft tot een uitgebreid en actueel assortiment Nederlandse en internationale e-boeken is onontbeerlijk. Samen met Selexyz bieden we een compleet product voor de Nederlandse markt.'

Selexyz-directeur Matthijs van der Lely denkt dat de opzet het aankoopgedrag van boeken zal veranderen. 'Dankzij de draadloze internetverbinding kunnen consumenten een e-boek aanschaffen op het moment dat zij aan het boek willen beginnen. Dat is heel eenvoudig. In een paar klikken staat het e-boek op de e-reader.'

Digitale inkt

De eerste e-reader van Samsung, de E60, is vanaf eind juni bij Selexyz verkrijgbaar. Het heeft een 6-inchbeeldscherm dat e-ink gebruikt. Die 'digitale inkt' leest - in tegenstelling tot een lcd-scherm - meer zoals een echt boek en is relatief energiezuinig. De E60 heeft een stylus (pennetje) waarmee je aantekeningen bij teksten kunt maken. Maar de lezer kan bijvoorbeeld ook een Engels woord aantikken en dan de vertaling lezen.

De E60 ondersteunt de e-bookformaten ePub, pdf en txt. Dankzij een geïntegreerde mp3-speler kan tijdens het lezen naar muziek worden geluisterd. De Samsung e-reader E60 is vanaf eind juni bij Selexyz boekhandels te koop voor ruim 276 euro exclusief btw. In juli komt opvolger E65 op de markt, die is uitgerust met een qwertytoetsenbord.

Bron: Samsung.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie