Duurzame Utrechtse bezorgstartup Trunkrs verhuist naar Woerden vanwege groei

Duurzame Utrechtse bezorgstartup Trunkrs verhuist naar Woerden vanwege groei

Redactie Baaz

Trunkrs, marktleider in razendsnelle bezorging in Nederland en België, zet een grote stap voorwaarts. Om de verwachte groei van 50% in 2024 te faciliteren verhuist het Utrechtse bedrijf naar een groter sorteercentrum in Woerden. De verhuizing ondersteunt Trunkrs' missie om de wereld van pakketbezorging op zijn kop te zetten met klantvriendelijke en duurzame bezorging.

Het bedrijf ziet dat er in een uitdagende e-commerce markt steeds meer vraag is naar bezorging waarbij niet het bezorgproces maar de ontvanger centraal staat. Dit resulteert erin dat webshops betere reviews krijgen en conversie verhogen. Op de nieuwe locatie in Woerden kan Trunkrs haar dienstverlening significant uitbreiden. Zo kan de bezorgdienst minimaal twee keer zoveel pakketten per uur sorteren. Ook zijn er mogelijkheden om goederen op te slaan voor webshops. Dit alles gebeurt in een extreem goed beveiligde omgeving.

“We groeien uit onze voegen in ons huidige sorteercentrum. En met de verwachte groei voor het komende jaar is het tijd voor een volgende stap,” zegt Jan Wijn, CEO van Trunkrs. “Deze verhuizing is een mijlpaal voor Trunkrs en wat ons betreft een helder signaal dat steeds meer webshops zich realiseren dat klantgerichte en duurzame bezorging de toekomst is.

Aan duurzaamheid werken we door continu te kijken naar mogelijkheden om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en optimaal gebruik te maken van bestaande middelen. Trunkrs streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te bezorgen."

Sorteercentrum kan gedeeld worden

Trunkrs stelt zijn nieuwe sorteercentrum in Woerden open voor gebruik door andere koeriersbedrijven. Dit initiatief, wat niet vaak voorkomt in Nederland, vermindert de behoefte aan extra bezit en verlaagt de ecologische impact van de bezorgsector. Door deze ruimte te delen, wordt niet alleen de milieuvoetafdruk verminderd, maar wordt ook efficiënter gebruikgemaakt van bestaande infrastructuur. 

Daarnaast wordt er een nieuw sorteersysteem van Valor geïntroduceerd, het eerste in zijn soort dat in Nederland wordt geïnstalleerd. Dit systeem onderscheidt zich door zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en circulaire eigenschappen.

Over Trunkrs

Trunkrs biedt webshops razendsnelle en betrouwbare bezorging in de ‘last mile'. Vanaf 2015 bezorgt Trunkrs in heel Nederland en inmiddels ook in België. Het hoofdkantoor van Trunkrs staat in Utrecht (NL).

Trunkrs stelt de ontvanger centraal in haar bezorgservice voor webshops, waardoor de bezorgervaring wordt verbeterd en een nieuwe norm wordt gesteld. Deze benadering van bezorging vergroot niet alleen de tevredenheid van ontvangers, maar versterkt ook de reputatie en concurrentiepositie van webshops. Door de sterke nadruk op persoonlijke service zorgt Trunkrs ervoor dat webshop klanten zich echt begrepen en gewaardeerd voelen.

Trunkrs streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te bezorgen. Trunkrs zet in op ketensamenwerking om de pakketbezorging te verduurzamen, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van bestaande infrastructuren. Hierdoor kijkt Trunkrs voortdurend verder dan haar eigen footprint.

Trunkrs bedient veelal middelgrote webshops in food, high fashion en elektronica zoals Marley Spoon, Nespresso, Amac, NoLabel, Secrid en KameraExpress.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie