Je wintersportvakantie doen slagen doe je met duurzame kleding!

Duurzame en verantwoorde productie van outdoor- en skikleding: Antrekk

MVO
Redactie Baaz
Maatschappelijk verantwoord of duurzaam ondernemen neemt een steeds grotere rol in de bedrijfsvoering, ook in het MKB.

De webwinkel Antrekk Wear to Perfom uit Heerenveen is de eerste online wintersportwinkel die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft zitten. 

Antrekk investeert dan ook veel in een milieuvriendelijk productieproces. De inkoop en productie wordt volledig uitbesteed in Praag (Tsjechië), waarbij het bedrijf Kama de producten op een duurzame manier fabriceren. Antrekk en Kama zijn trots op de Bluesign certificering, waarbij de wol wordt geproduceerd zonder chemische en gezondheid bedreigende processen.

Waarom kiest Antrekk voor duurzaam ondernemen?

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een plicht die elk individu hoog in het vaandel zou moeten dragen. Het zorgt immers voor evenwicht tussen economie en ecosystemen. Als bedrijf zijn we niet alleen trots op onze Bluesign certificering, maar ook op onze missie en onze duurzame kledij die wij dagelijks verkopen en versturen door geheel Nederland en België. De klanten waarderen onze visie en kopen graag een kwalitatief duurzaam product, dan een product met een slechte prijs/kwaliteitverhouding bij Decathlon. 
Quote van de eigenaar van Antrekk: Wij helpen zeer graag mee om duurzame outdoor en skikleding tot een nieuwe levensstandaard te brengen!

Een certificering waar we trots op zijn!

De Bluesign certificering betekent dat Antrekk waardevolle bronnen behoudt, de impact op het milieu minimaliseert en innovaties stimuleert. Hoe we dat precies doen? We richten ons voornamelijk op een duurzaam productieproces in onze outdoor- en skikleding door:

• Giftige stoffen te bannen en CO2 emissies in de kleding te beperken;
• Milieuvriendelijke materialen te gebruiken;
• Te streven voor eerlijke lonen voor arbeiders in Europa, Tsjechië. Het productieproces wordt uitgevoerd in de hoofdstad van Tsjechië, Praag. 

Kama fashion & function

Nergens anders dan bij Antrekk kun je kennismaken met het duurzame breiwerk van het familiebedrijf Kama in Tsjechië. Twee zussen begonnen heel bescheiden met het breien van mutsen op een hobby breimachine. Ondertussen is Kama uitgegroeid tot een zeer gerespecteerd en toonaangevende leider in winterkleding. Alle Kama producten worden vervaardigd uit merino wol.  
De Merino is het meest economisch en invloedrijke schaapras ter wereld, gewaardeerd om zijn wol. Superfijne Merino wordt beschouwd als de beste en zachtste wol naast om het even welk schaap. De supersterke vezel maakt de wol bijzonder duurzaam, wat resulteert in een eindproduct van de hoogste kwaliteit. De leuke mutsen, oorverwarmers, beanies en Noorse truien van Kama zijn stuk voor stuk tijdloze producten die je vele jaren genot brengen.

Naast Kama ondersteunt Antrekk nog andere merken om je op een natuurlijke manier te verwarmen tijdens om het even welke outdoor-activiteiten. Bijvoorbeeld: Sir Joseph en Sensor Flow. Een donsjas van Sir Joseph wordt gevuld met ganzendons en een thermoshirt van Sensor Flow, wordt vervaardigd uit merino wol.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie