Duurzaam kunstwerk 'TCLGreen' ontvangt befaamde Golden A' Design Award

Duurzaam kunstwerk 'TCLGreen' ontvangt befaamde Golden A' Design Award

Redactie Baaz

TCL, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van intelligente technologie, kondigt met trots aan dat het baanbrekende Duurzame Kunstwerk TCLGreen is bekroond met de enige echte Golden A' Design Award voor Circular Economy and Regenerative Design Category 2022-2023. TCLGreen’s Duurzame Kunstinstallatie is gemaakt in samenwerking met de wereldberoemde kunstenaar Kevin Chu en zal naar verwachting in de toekomst nog meer prijzen ontvangen.

TCLGreen zet aan tot duurzame actie

Het TCLGreen kunstwerk werd gelanceerd in het kader van de wereldwijde #TCLGreen-campagne. Het illustreert het ESG-verhaal van TCL en de belangrijkste uitdaging waar zij voor staan: productrecycling van elektronica. Dit komt tot de creatieve uiting in de meer dan 1.000 geüpcyclede en afgedankte elektronische printplaten die door TCL zijn geleverd. De unieke installatie is een combinatie van duurzame fysieke en interactievekunst en kunst uit de metaverse. Door gebruik te maken van fotovoltaïsche panelen wordt het daglicht opgespaard en ‘s avonds omgezet naar spectaculaire verlichting van het kunstwerk.

"We zijn trots op de erkenning van de A' Design Award, een van 's werelds grootste, meest prestigieuze en invloedrijke internationale designprijzen", zegt Tiago Abreu, hoofd van het Design Innovation Center, X-Lab bij TCL. "Naast uitmuntend design, ondersteund door innovatie en technologie, vertegenwoordigt TCLGreen ook de toewijding ‘to Inspire Greatness’ en het bevorderen van een duurzame economie. Als wereldwijd technologiebedrijf en maatschappelijk verantwoordelijke onderneming, heeft TCL duurzame ontwikkeling al lange tijd omarmd met onze innovatieve technologie en schone energieoplossingen."

De A' Design Award & Competition wordt beschouwd als een van de hoogste prestaties op het gebied van design. Een deskundig panel van prominente academici, pers en professionals bekronen enkel de beste objecten met het beste design, technologie en creativiteit. De Golden A' Design Award wordt in het bijzonder uitgereikt aan de 3% beste ontwerpen die een hoog kwaliteitsniveau in design vertonen. TCLGreen is dit jaar de enige winnaar van de Golden A' Design Award in de categorie Circular Economy and Regenerative Design.

Duurzaamheid in de kern van TCL

Met het baanbrekende TCLGreen-initiatief heeft TCL bekendgemaakt dat ze in 2050 CO2-neutraal willen zijn. Tijdens de recente 2023 TCL Global Ecosystem Partner Conference, lanceerde het bedrijf daarom ook een reeks van Carbon Neutrality White Papers. 

Door middel van technologische innovatie brengt TCL consequent duurzame producten op de markt. Bijvoorbeeld het 23,8 inch FHD-scherm dat een ENERGY STAR 8.0-certificering heeft gekregen in de VS voor een verminderd energieverbruik van 45% in vergelijking met soortgelijke producten. In Europa ondersteund TCL het pan-industriële Eco Rating labelprogramma. Dit is een streng eco-rating evaluatiesysteem dat de duurzaamheidsprestaties van apparaten beoordeelt om consumenten te helpen weloverwogen keuzes te maken en tegelijkertijd circulaire bedrijvigheid onder leveranciers te bevorderen.

Door gebruik te maken van innovatieve oplossingen heeft TCL Technology alleen al in 2022 in totaal meer dan 22 miljard liter water bespaard, 55 miljard liter water gerecycled en meer dan 81 ton afval gerecycled. Bovendien heeft TCL ook belangrijke toezeggingen gedaan om voor 2025 de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, evenals het verbruik van water, elektriciteit, aardgas en EPS.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie