Dutch Sport Tech Fund en Sports+Vitality versterken samen sport- en vitaliteitsecosysteem

Redactie Baaz
Vanaf april 2021 gaan Dutch Sport Tech Fund en Sports+Vitality een samenwerking aan. Samen willen de organisaties een boost geven aan het Nederlandse sport- en vitaliteitsecosysteem. De doelstelling is om ervoor te zorgen dat sport- en vitaliteit startups en scaleups toegang hebben tot kapitaal en internationaal succesvol zijn. Sports+Vitality heeft de afgelopen jaren meer dan 150 ondernemers begeleid.

Uitgebreid ecosysteem van sport en vitaliteit bedrijven

Het Dutch Sport Tech Fund is het eerste Nederlandse investeringsfonds dat zich exclusief toelegt op het investeren in sport en vitaliteit bedrijven. Mark Snijders van Dutch Sport Tech Fund: “Ons partnerschap met Sports+Vitality zorgt ervoor dat we nog dichter op het vuur komen te zitten en al vroeg de meest relevante en veelbelovende sport- en vitaliteit-bedrijven kunnen scouten. Sports+Vitality heeft een uitgebreid ecosysteem opgebouwd met relevante partners en bedrijven. De kennis, het netwerk en de middelen van het Dutch Sport Tech Fund is een logische aanvulling op dit ecosysteem, zodat bedrijven nog sneller kunnen groeien.”

Snijders roemt de kwaliteit van het ecosysteem: “Sports+Vitality zet zich al jaren in voor de groei en bloei van de bedrijven met onder andere accelerator programma’s en als aanjager en verbinder voor bedrijven in het netwerk. Met ISG en Dotcomsport, dat recent een deal tekende met de overheid van Saoedi-Arabië, laten we als fonds zien dat we de bedrijven een internationaal podium kunnen bieden. We kijken ernaar uit om, samen met Sports+Vitality, verdere successen te boeken.”

Ondernemingen sneller laten groeien

Sports+Vitality heeft een internationale community rondom sport, vitaliteit, innovatie en ondernemerschap. Vanuit de eerste fysieke hub in Breda werken we aan een offline en online community. Arno Hermans van Sports+Vitality: “We ondersteunen via het readiness programma ondernemers om verder te groeien. Door de samenwerking met Dutch Sport Tech Fund bieden wij onze leden directer toegang tot kapitaal. We zijn enthousiast om vanuit deze samenwerking het netwerk verder uit te breiden.”

“Het is onze missie om de maatschappij in beweging te krijgen, gelijkgestemden bij elkaar te brengen en te blijven inspireren. De afgelopen jaren hebben we meer dan 150 ondernemers begeleid. In maart 2020 hebben we onze eerste Sports+Vitality HUB gerealiseerd. Na Breda gaan we in de nabije toekomst meer hubs openen.”

Over Dutch Sport Tech Fund

Het Dutch Sport Tech Fund wil van een positieve bijdrage leveren aan sport, door te investeren in de juiste sport, technologie – en databedrijven. De sporttechnologiemarkt vertegenwoordigt in 2030 een waarde van 50 miljard dollar. Het Dutch Tech Sport Fund is het eerste fonds dat zich exclusief op deze markt richt. Zie voor meer informatie: https://dutchsporttechfund.com

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie