Duits-Nederlandse prijs voor softwarestartup SendCloud

Duits-Nederlandse prijs voor softwarestartup SendCloud

Redactie Baaz

Softwarebedrijf SendCloud uit Eindhoven heeft de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2017 gewonnen.

SendCloud liet daarmee 33 andere kandidaten uit beide landen achter zich. De prijs werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Voor het eerst lag dit jaar de nadruk op startups. 

SendCloud, een bedrijf in de e-commerce-logistiek, ontwikkelde een tool waarmee webshops hun bestellingen sneller kunnen verwerken en waardoor ze hun klanten meer verzendopties kunnen aanbieden. Het bedrijf regelt het hele verzendproces, van het printen van het juiste postlabel tot en met de retourzending. 

SendCloud in top 30 van de meest succesvolle Europese tech-startups

Vooral kleine bedrijven, die in tegenstelling tot grote spelers niet zo makkelijk goede condities kunnen onderhandelen, kunnen hiervan profiteren. In 2012 in Nederland opgericht, hoort SendCloud intussen tot de top 30 van de meest succesvolle Europese tech-startups. Sinds 2015 kunnen ook Duitse webshops de software gebruiken.
 
Naast SendCloud waren drie andere bedrijven genomineerd voor de onderscheiding: de Amsterdamse startup 3D Hubs, die een online platform voor 3D-printers en -diensten aanbiedt, het Berlijnse online-mediabedrijf Divimove en de Noord-Duitse technische startup voor een nieuwe kabelaanlegtechniek, AGS-Verfahrenstechnik. 

De Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie is een prijs voor bedrijven die zich in het grensoverschrijdende bedrijfsleven onderscheiden of bijzondere resultaten laten zien.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie