Cyber Monday overtreft verwachtingen: drukste dag met verviervoudiging pakketvolume Koopjesweek groeide in totaal 32 procent vergeleken met 2020

Cyber Monday overtreft verwachtingen: drukste dag met verviervoudiging pakketvolume Koopjesweek groeide in totaal 32 procent vergeleken met 2020

Redactie Baaz

Webwinkels en pakketbezorgers stonden de afgelopen dagen voor de grootste logistieke operatie ooit. Sendcloud zag op Black Friday maar liefst 134 procent meer pakketten vergeleken met een normale dag in 2021. De drukste dag vond echter plaats op Cyber Monday, met 260 procent meer pakketten dan gebruikelijk. Het verzendplatform, verantwoordelijk voor het verzendproces van meer dan 23.000 webwinkels, analyseerde het pakketvolume tijdens de koopjesweek.

Pakketvolume groeide 32 procent vergeleken met 2020 Na de recorddrukte in 2020 was het dit jaar nog maar de vraag of Black Friday de verwachtingen wederom zou overtreffen. Om bezorgproblemen te voorkomen schaalden pakketbezorgers in aanloop naar Black Friday hun capaciteit massaal op. Inmiddels is duidelijk dat ook dit jaar een nieuw pakketrecord gevestigd is. Volgens Sendcloud nam het pakketvolume afgelopen week met 32 procent toe, vergeleken met dezelfde periode in 2020. De piek lag op Cyber Monday, doordat veel webwinkels hun orders pas na het weekend verwerken.

Ondanks de drukte ziet het verzendplatform vooralsnog geen bezorgproblemen. “Webwinkels en vervoerders waren dit jaar beter voorbereid dan ooit. Na de chaos vorig jaar hebben pakketdiensten vol ingezet op de uitbreiding van hun capaciteit door te investeren in nieuwe distributiecentra en een grotere vloot. Ook webwinkels hebben geleerd van vorig jaar en hebben dit jaar kortingen uitgesmeerd over meerdere dagen om drukte te spreiden. Dat werpt zijn vruchten af, want vooralsnog zien we geen vertragingen”, aldus Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder bij Sendcloud.

Cyber Monday ook in de rest van Europa een hit Ook in andere landen was het koopjesfestijn weer een succes. In Duitsland nam het aantal pakketten tijdens Cyber Monday met 225 procent toe en in Frankrijk werden maar liefst 305 procent meer pakketten verzonden. Spanje spant echter de kroon, daar gingen afgelopen maandag maar liefst 392 procent meer zendingen over de band.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie