Dubbele groeicijfers nieuwe bestelwagens

Dubbele groeicijfers nieuwe bestelwagens

Redactie Baaz

Het gaat goed met de verkoop van nieuwe bestelwagens.Vandaag is bekend geworden welke bestelauto's ondernemers het liefst kopen en is ook de top 3 bekend gemaakt.

In augustus werden 5.498 nieuwe bestelauto’s afgeleverd, tegenover 5.104 stuks in augustus 2017, een toename van 7,7 procent.  Hier lees je welke merken het hardst groeien en kan je lezen welke rol elektrische bestelauto's tegenwoordig spelen in het bedrijfsleven.

En de sterkste merken voor bestelauto's zijn....

Vooral Toyota valt op met een plus van 43,6 procent in de periode 1 januari tot 1 september 2018, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook gevestigde bestelautomerken als Peugeot, Fiat en Ford stegen met dubbele percentages.

Alleen Mercedes, Opel, Citroen, Nissan en Hyundai presteerden minder dan een jaar eerder.

De cijfers komen van de RDC/CARmonitor en zijn bewerkt door AUMACON. De onderzoekers zoeken de plussen in de groeiende economie en nieuwe aanbieders.

Groei het grootst onder elektrische bestelwagens

De grote groeicijfers komen echter van nieuwkomers zoals de elektrische bestelwagens van Van Blitterswijk. Het bedrijf levert bijvoorbeeld de elektrische bestelautootjes voor online supermarkt Picnic.

Dat kan wel kloppen, want het aantal wagentjes van Picnic is een getal dat aan de goede kant van de 1000 ligt, tweette Michiel Muller nog maar drie dagen geleden.

 

 

 

Ook nieuwkomer MAN in de bestelautomarkt scoort met de TGE-serie. 

Bestelwagen Picnic op achtergrond (foto: Picnic)

Top 3 bestelwagens

Rest de vraag wie momenteel de leiding heeft in de markt van bestelwagens en wat de top 3 is. Dat is en blijft Volkswagen, maar het merk moet wel iets prijsgeven van het marktaandeel (van 21,7 naar 21,10 procent).

Ook Mercedes levert in (-9,5 procent naar een aandeel van 14,21) maar staat nog op een tweede plek.

Ford verstevigt haar derde positie (13,5 procent marktaandeel) iets op de ranglijst. 

Meer lezen over aftrekposten bestelauto?

Op zoek naar een bestelauto van de zaak? Wij zochten voor je uit welke kosten je kunt aftrekken van de belasting.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie