Drie tips voor het schrijven van een goede offerte
Drie tips voor het schrijven van een goede offerte

Drie tips voor het schrijven van een goede offerte

Redactie Baaz

Ondernemen is meer dan alleen verkopen. Het verkopen is vaak waar ondernemers zich op richten, maar zij kunnen nog wel eens steken laten vallen bij het schrijven van offertes, terwijl die minstens zo belangrijk zijn! Hoe zorg je ervoor dat je voorstel er op papier net zo goed uitziet als wanneer je het een potentiële klant vertelt? Wij geven je drie praktische tips.

Een oplossing

De fout die veel ondernemers maken is een offerte opstellen als een prijsopgave. Het is namelijk veel meer dan dat. Zorg ervoor dat je offerte een oplossing biedt voor het probleem van de klant. Wees ervan verzekerd dat de wensen van de klant terugkomen in de offerte en laat ook weten wat jouw verwachtingen zijn. Dit maakt een offerte veel persoonlijker.

Verplaats je in de ander

Maar al te vaak richten ondernemers zich op mensen die moeite hebben met het maken van een keuze, of misschien niet in de positie staan om die keuze te maken. Vraag je dus altijd af wie je offerte gaat lezen. Achterhaal wie je offerte zal beoordelen en personaliseer hem. Dat kost wat tijd, maar dan heb je ook wat.

Reken voor de klant

Zodra je het totaalbedrag in je offerte presenteert zal de klant gaan rekenen. Hoeveel gaat et me kosten? Wat krijg ik ervoor terug? Is het 't wel waard? Reken dit voor de klant alvast uit en presenteer dit op een objectieve manier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie