Drie essentials voor een geslaagde bedrijfsborrel

Drie essentials voor een geslaagde bedrijfsborrel

Redactie Baaz
De vrijmibo, kort voor vrijdagmiddagborrel, is opnieuw in opkomst. Dat was de afgelopen tien jaar niet altijd het geval. Met goede redenen, want alcohol heeft eigenlijk geen plek onder de autorijdende werknemers van een gegeven MKB. Dat betekent echter niet dat de bedrijfsborrel buiten handbereik ligt. Naarmate 0.0-pils beter in de smaak valt, kan ook jouw onderneming weer genieten van de sociale cohesie die ontstaat door ’s middags een (nu alcoholvrij) drankje te doen. Maar met drankjes alleen ben je er nog niet. Wij zetten dé items op een rij die optimaal bijdragen aan een gezellige bedrijfssamenkomst.

Bedrijfstap

Onderzoek wijst uit dat 94 procent van Nederlandse MKB-werkgevers en –leidinggevenden vindt dat het creëren van informele momenten, waaronder de bedrijfsborrel, bijdraagt aan een productieve werksfeer. Bij die bedrijfsborrel is een tap onmisbaar. Waar deze tap tot voorkort vaak alcoholhoudende fusten bevatte, hoeft dat vandaag de dag helemaal niet meer het geval te zijn. Zoals eerdergenoemd, is 0.0 in gigantische opkomst. En om het meeste uit een gezamenlijke goudgele lekkernij te halen, tap je deze ijskoud.

Airfryer

‘Hapjes en drankjes’ is niet voor niets een onlosmakelijk verbonden term. Borrelen gaat niet zonder drankjes, en drankjes gaan niet zonder hapjes. Maar de hapjes die verwacht worden op een vrijmibo, zijn nou niet bepaald veilig of gezond te bereiden. Kokendheet frituurvet op de werkvloer is vragen om problemen. Personeel hoeft bovendien geen probleem te hebben met een friet- of bitterbaltraktatie na een drukke week, maar vlees en vet vallen niet bij iedereen in de smaak. De borrel draait om inclusie, dus traditioneel frituren kan je beter achterwegen laten.

Airfryers bieden daarentegen een manier om op gezondere en veiligere wijze hapjes voor te bereiden. Bij het frituren komt geen frituurvet aan bod, dus ben je bovendien verlost van de stank die normaliter rond blijft hangen. Bovendien is het voor het voedingsbewuste bedrijf van 2020 meldingswaardig dat een airfryer veel meer dan een friet- en krokettenmachine kan zijn: hapjes als (natuurlijke) appelflappen en banenbrood zijn absoluut maakbaar. Waar wacht je op? Zoek je naar aanbieding airfryer, dan kom je er snel achter dat het web bol van de acties en afprijzingen staat. Zo verdien je nog meer terug op de reeds verstandige investering.

Audio

Drinks? Aanwezig. Food? Check. We zijn er bijna. Eén kernonderdeel laat op zich wachten.

Stel: de immens drukke week put jouw afdeling dusdanig uit, dat er geen woord meer uitkomt op de langverwachte vrijdagmiddag. Dat vraagt om vulling. Niet alleen van de maag, evengoed van de ruimte. Gelukkig vond Thomas Edison een manier uit om geluid op te nemen. Wat Thomas Edison niet wist, is dat zijn technologie tig jaar later gebruikt kan worden om ongemakkelijke stiltes tussen collega’s in een ogenblik de wereld uit te helpen. Door een moderne speakerset in te zetten, kan je op afstand – bijvoorbeeld via Bluetooth – een afspeellijst opzetten of nummers afwisselen. Geen fut om te praten? Hoeft niet. Dansen kan ook.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie