Door populariteit Bitcoin op hoogste stand ooit.

Door populariteit Bitcoin op hoogste stand ooit.

Redactie Baaz

De koers van de grootste cryptomunt ter wereld heeft een nieuw record behaald. Op de beurs werd ongeveer 69.200 dollar (63.650 euro) betaald voor een enkele Bitcoin, waarmee het voorgaande record van november 2021 werd overtroffen.

In november 2021 bereikte de waarde van Bitcoin voor een korte tijd zo'n 69.000 dollar, maar daarna daalde het aanzienlijk als gevolg van het instorten van het cryptoplatform FTX in november 2022.

Sinds die tijd is er echter een gestage stijging waar te nemen. De afgelopen maand alleen al is de waarde met meer dan 40 procent gestegen, voornamelijk als gevolg van de goedkeuring van zogenaamde bitcointrackers door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari.

Deze trackers stellen investeerders in staat te profiteren van de waardestijging van Bitcoins zonder daadwerkelijk de munt zelf te bezitten. De afgelopen weken hebben investeerders aanzienlijk geïnvesteerd in deze trackers, wat heeft bijgedragen aan de stijging van de waarde van de munt.

Bitcoins worden schaarser

Bovendien wordt verwacht dat de beloningen voor het mijnen van nieuwe Bitcoins volgende maand worden gehalveerd, wat de schaarste van bitcoins zal vergroten en dus de prijs zal opdrijven.

Beleggers hebben al rekening gehouden met deze verwachte halvering en hebben de prijs die ze bereid zijn te betalen dienovereenkomstig aangepast. Eerdere halveringen hebben ook geleid tot aanzienlijke waardestijgingen van de munt.

Rond 16.00 uur was een bitcoin ongeveer 69.191,95 dollar waard, maar kort daarna daalde de koers alweer tot onder de 68.000 dollar.

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse SEC, heeft investeerders in januari gewaarschuwd voor de talloze risico's die gepaard gaan met bitcoin en aan crypto gekoppelde producten.

Ook centrale banken, zoals de Europese Centrale Bank (ECB) onder leiding van president Christine Lagarde, zijn kritisch op de digitale valuta's, waarbij wordt gezegd dat ze "nergens op gebaseerd zijn" en "niets waard zijn".

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie