Dollar daalt door inreisverbod Trump

Dollar daalt door inreisverbod Trump

Redactie Baaz

Door het presidentiele decreet van Donald Trump waardoor mensen uit zeven moslimlanden geen toegang meer krijgen voor de Verenigde Staten, gaat de dollar er vandaag naar verwachtingen 0.2 procent op achteruit. Ook groeit de economische onzekerheid omdat het erop lijkt dat Trump de strijd aangaat met China.

Nadat Trump het inreisverbod voor mensen uit de zeven landen bekendmaakte, gingen mensen over de hele wereld de straat op om hiertegen te demonstreren. James Woods, analist bij Rivkin Securities laat weten dat het steeds duidelijker wordt dat Trump zich aan de beloftes houdt die hij tijdens de campagne heeft gemaakt en dat de financiële sector zich zorgen maakt. . 'Dit vernieuwt onze zorgen over een handelsoorlog met China die een significant effect zal hebben op zowel de Amerikaanse als de Aziatische markt.

Prijs grondstoffen daalt ook

Niet alleen de dollar gaat er door de acties van Trump op achteruit, een aantal grondstoffen wordt goedkoper. De prijs voor ruwe olie zakt 0.7 procent (wat resulteert in een prijs van 55,11 dollar per vat, 41 cent minder) en voor een ton koper hoef je nu 0.1 procent minder te betalen

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie