Dit zijn de finalisten van de Startup Award 2018

Bart Remmers
De finalisten van de vierde editie van de TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2018 zijn bekend gemaakt.

De jury, bestaande uit Kasia Blicharz (Deloitte), Dorianne Richelle (Facebook), Ilse van Gasteren (Clifford Chance), Nhi Phan (TEDxAmsterdamWomen), Cara Antoine (Microsoft) en Tineke Bakker - van der Veen (Boeing), maakte de finalisten bekend: Venopi, CodeGorilla en Closure. Tijdens TEDxAmsterdamWomen, op donderdag 6 december in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), strijden zij voor de titel Startup Award 2018.

Venopi

Ivana Setiawan biedt met Venopi een online marktplaats voor het delen van ruimtes. Het biedt mensen een tweede inkomen en heeft het doel lokale ondernemers te versterken en draagt daardoor actief bij aan de deeleconomie.  

CodeGorilla

Diem Do biedt met CodeGorilla een trainingsmethode aan om iedereen te leren coderen ongeacht je afkomst, gender, voorkeuren en opleidingsniveau. Deze sociale startup helpt met het diversificeren van de tech industrie. 

Closure

Graciëlla van Hamersveld (foto) en Chantal van der Velde bieden met het digitale platform Closure een oplossing voor de emotionele, financiële en tijdrovende nasleep als een geliefde komt te overlijden. 

Marian Spier, Founder TEDxAmsterdamWomen: 'De TEDxAmsterdamWomen Startup Award is een groot succes. Wij bieden vrouwelijke startende ondernemers een podium aan waardoor zij meer zichtbaarheid krijgen en een invloedrijk netwerk via onze partners worden aangeboden om hun bedrijf zo snel mogelijk te kunnen opschalen. Het succes heeft ertoe geleid dat wij voor de Startup Award dit jaar een Europese prijs in ondernemerschap van de Europese Unie hebben ontvangen.' 
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart