Dit is 'm: de nieuwe Renault Mégane R.S.

Dit is 'm: de nieuwe Renault Mégane R.S.

Redactie Baaz
Liefhebbers verheugden zich lange tijd op de onthulling van de derde generatie Renault Mégane R.S., die in september 2017 op de autoshow van Frankfurt (IAA) zijn wereldpremière beleefde.

Het doel was om, net als bij zijn twee voorgangers, een toonaangevende ‘hot hatch’ in de high-performance-klasse van het C-segment te ontwikkelen. Om dat te bereiken, zit de Mégane R.S. boordevol expertise en passie van Renault Sport.

Met zijn sterke uitstraling en volledige focus op prestaties maakt de nieuwe Renault Mégane R.S. geen geheim van zijn sportieve inborst, waarmee hij garant staat voor maximaal rijplezier op de weg én op het circuit.

4CONTROL-vierwielbesturing

Het vernieuwd chassis dat wendbaarheid, stabiliteit en comfort op excellente wijze combineert, is voorzien van 4CONTROL-vierwielbesturing en schokdempers met vier hydraulische compressiestops. De nieuwe 1,8-liter turbomotor met 205 kW (280 pk) en 390 Nm is ontwikkeld in samenwerking met ingenieurs van Renault Sport Cars en Renault Sport Racing.

Er is keuze uit vier varianten dankzij twee typen transmissies (handmatig of automatisch) en twee typen onderstel (Sport of Cup).

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe Renault Mégane R.S. 280 is beschikbaar vanaf 42.340 euro, de Renault Mégane R.S. 280 EDC is beschikbaar vanaf 44.540 euro. Vanaf mei is de auto bij de Renault-dealer te bezichtigen. De Renault Mégane R.S. 280 EDC is per 1 februari te bestellen. Prijzen van het optionele Cup-chassis volgen in een later stadium.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie