Januari in de showroom

Dit is de nieuwe Dacia Duster

Bart Remmers
De nieuwe generatie Dacia Duster heeft een nieuw exterieurdesign en herzien interieur. Hij combineert het comfort en de terreineigenschappen van een SUV met scherpe prijzen.

De SUV van Dacia is compleet vernieuwd. De Duster valt op door zijn robuuste en assertieve vormgeving, terwijl het moderne interieur meer comfort en gebruiksgemak biedt.  De algehele kwaliteit is naar een hoger niveau getild en het model is leverbaar met nieuwe comfort- en veiligheidsvoorzieningen die nooit eerder in het aanbod van Dacia voorkwamen. De Dacia Duster is een onvervalste, veelzijdige en comfortabele SUV voor iedere dag.

Dit is de nieuwe Dacia DusterGeheel nieuw exterieurdesign

De nieuwe Dacia Duster heeft een stoerdere en zelfverzekerde uitstraling, zowel vanbinnen als -buiten. De carrosserie is nieuw ontworpen, met krachtigere, karakteristieke lijnen die het robuuste karakter van de auto benadrukken. Het interieur is nog comfortabeler en er is veel aandacht besteed aan kwaliteit en afwerking.

Dit is de nieuwe Dacia DusterPraktische bruikbaarheid

Het interieur biedt een totale bergruimte van 27,2 liter, inclusief een 2,8 liter grote bergruimte onder de rechtervoorstoel. De bagageruimte is net zo groot als die van de vorige Duster: 478 liter voor de versie met voorwielaandrijving en 467 liter voor de versie met vierwielaandrijving. Met neergeklapte rugleuning van de achterstoelen bedraagt de bagageruimte zelfs 1.623 liter.

De Duster is tevens voorzien van grotere audiospeakers met een diameter van 165 mm voor een betere geluidskwaliteit. Die zijn gemonteerd in de deurpanelen met een verbeterde afdichting en montage. De hoger geplaatste productuitvoeringen zijn ook voorzien van twee tweeters bovenop het dashboard.

Prijzen en beschikbaarheid Dacia Duster

De prijzen van de nieuwe Dacia Duster beginnen bij 19.280 euro (Energy TCe 125 S&S Essential, 4x2) en lopen op tot 25.180 euro (Prestige, 4x4). Prijzen van de SCe 115 Bi-Fuel Stop & Start volgen in een later stadium. De Duster staat vanaf eind januari 2018 in de showroom.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart