Dit is de makkelijkste manier om miljonair te worden

Dit is de makkelijkste manier om miljonair te worden

Redactie Baaz
Miljonair worden is niet zo lastig als het lijkt. Althans, als we ‘John’ mogen geloven. Hij interviewde in zijn leven honderd miljonairs en kwam erachter dat er maar drie stappen nodig zijn om miljonair te worden: veel verdienen, veel sparen en langdurig investeren.

John (die graag anoniem wilt blijven) is eigenaar van de finance blog ESI Money, is met pensioen, heeft een vermogen van zo’n 3 miljoen dollar en is 52 jaar oud. De afgelopen jaren interviewde hij honderd miljonairs en hij kwam er al snel achter dat ze allemaal op dezelfde manier rijk zijn geworden. Niet door grote erfenissen, ingewikkelde investeringstechnieken of een gelukje op de beurs, maar op de ouderwetse manier.

Miljonair worden in drie stappen

Het klinkt wellicht als een open deur, maar miljonair wordt je het makkelijkst door veel te verdienen, veel te sparen en en veel te investeren. Je hebt er een klein beetje geluk en een hele hoop geduld voor nodig, maar het blijkt de meest effectieve manier om zes nullen op je bankrekening te zien.

Sparen

Uit zijn interviews leerde John dat je moet leren om onder je inkomen te leven, het is namelijk verstandig om 20 procent apart te houden. Verdien je dus € 50.000,- per jaar? Zet dan € 10.000,- per jaar opzij en leef van het overige geld. De 20 procent die je apart houdt gebruik je om te sparen, te investeren en schulden af te lossen. Dat zegt hij tegenover Business Insider.

Investeren

En wat betreft je investeringen: die kun je ook lekker simpel houden. De miljonairs die John interviewde hanteren veelal eenvoudige investeringstrategieën. Ze investeren langdurig in indexfondsen met lage kosten en bouwen zo langzaam maar zeker meer vermogen op.

Miljonair worden hoeft dus niet altijd op een flitsende, spannende manier te gaan, maar is dat echt het belangrijkste? Zolang je een comfortabel inkomen, geduld en een beetje geluk hebt, kan ook jij miljonair worden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie