Disney Channel Benelux zoekt samen met haar kijkers naar hét ultieme opruimapparaat

Disney Channel Benelux zoekt samen met haar kijkers naar hét ultieme opruimapparaat

Redactie Baaz

Op 22 april is het Earth Day: de dag dat we de aarde wereldwijd in het zonnetje zetten. Zorg dragen voor de aarde is zorgen voor de toekomst en dat doen we door onder andere de aarde schoon te houden. Om de toekomstige generatie actief te betrekken in het streven naar een schonere planeet, roept Disney Channel alle Nederlandse en Belgische kinderen op om hét ultieme opruimapparaat te ontwerpen: een makkelijk mee te nemen machine dat vuil opraapt en recycled. Disney Channel zoekt hét idee voor een apparaat dat opruimen leuk en handig maakt! En omdat we geloven dat de hersenspinsels van kinderen ook daadwerkelijk waardevol zijn, wordt het winnende ontwerp ook tot leven gebracht door een kunstenaar! Samen met de kunstenaar wordt het opruimapparaat op zaterdag 19 maart 2022, tijdens ‘de Landelijke Opschoondag’ van Nederland Schoon, onthuld.

Voor deze campagne is een lokale wedstrijdclip gemaakt waarin de Disney Channel Earth Day ambassadeurs kinderen oproepen om mee te doen. Zanger en acteur Matheu hinzen is ambassadeur voor Nederland, samen met Yara de Smedt, Elodie & Laura voor  België. Zij ontmoeten in de clip een professor wiens uitvindingen maar steeds net niet werken. De ambassadeurs willen de professor en de aarde helpen en roepen kinderen op om hun creativiteit met Disney Channel te delen. Het ontwerp mag een tekening, foto, video of object zijn. Meedoen kan op de Disney Channel Earth Day website: www.disneychannelearthday.nl. Tevens zal in de maand april op Disney Channel speciale content worden uitgezonden om Earth Day onder de aandacht te brengen. 

Disney Channel Earth Day ambassadeur

In Nederland is Matheu Hinzen, zanger en acteur, de ambassadeur van Disney Channel Earth Day. Hij roept tijdens de clip kinderen op hun ontwerp in te sturen. Later in het proces neemt hij de winnaar mee om samen met de professor het ontwerp tot leven te laten komen. En uiteraard is Matheu samen met de winnaar bij de onthulling tijdens de Landelijke Opschoondag. ‘'Ik vind het erg leuk gevraagd te zijn als ambassadeur voor Disney Channel Earth Day, omdat ik het erg belangrijk vind dat we goed voor de aarde zorgen en voor elkaar!’', vertelt Matheu Hinzen. 

Disney Channel Benelux, Earth Day, event, Disney Channel Earth Day

Samenwerking met Nederland Schoon       

Disney Channel werkt samen met Nederland Schoon. De missie van Nederland Schoon is een schoon land, 100% vrij van zwerfafval. Nederland Schoon helpt zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. Dit doen ze samen met bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers. Eens per jaar organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. De 20e editie van de Landelijke Opschoondag is op zaterdag 19 maart 2022.

Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon: “Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Disney en de aandacht die zij vragen voor het zwerfafvalprobleem. Door kinderen mee te laten denken over de oplossing, creëer je betrokkenheid bij het voorkomen en opruimen van zwerfafval. Een schoon Nederland is belangrijk voor ons leefplezier nu, maar ook voor de toekomst. De toekomst van kinderen en jongeren die nu nog op school zitten. Extra belangrijk dus om ze goed te informeren over zwerfafval. Want jong geleerd, is oud gedaan.”

Disney Channel vindt de missie van Nederland Schoon ook erg belangrijk en zet haar middelen in om opruimen aantrekkelijker te maken én nog meer kinderen betrokken te krijgen bij de Landelijke Opschoondag. Op deze Opschoondag onthullen Nederland Schoon en Disney Channel het apparaat om opruimen nog leuker te maken. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie