Directeur Tony’s Chocolonely wint Amsterdamse Ondernemersprijs 2014
Amsterdamse Ondernemerprijs 2014 voor directeur Tony's Chocolonely

Directeur Tony’s Chocolonely wint Amsterdamse Ondernemersprijs 2014

Redactie Baaz

Henk Jan Beltman, directeur van Tony’s Chocolonely, heeft woensdag 26 november de Amsterdamse Ondernemersprijs 2014 gewonnen. De prijs werd voor de zevende keer uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam.

De prijs wordt uitgereikt aan de meest innovatieve, creatieve en betrokken ondernemer van de stad. Rijk van Ark, voorzitter van de vakjury en directeur Economische Zaken van de gemeente Amsterdam, reikte de prijs uit. Aanwezige gasten en collega-ondernemers mochten een stem uitbrengen op hun favoriet.
Behalve Henk Jan Beltman waren Jeffrey Voorsluijs van Main Energie B.V. en Eric Toren van hotel The Toren nog in de race voor de Amsterdamse Ondernemersprijs 2014. In totaal hadden 73 ondernemers zich aangemeld en er waren zeventien genomineerden. De drie kanshebbers vielen op door hun visie op eigentijds ondernemerschap, de relatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen, klantgerichtheid en groei.

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is opgericht om de wereldwijde productie van chocolade slaafvrij te maken. Vanuit Amsterdam wil het bedrijf de chocolade-bedrijfstak veranderen en daadwerkelijk verduurzamen. Door succesvol ondernemerschap gaat Tony’s Chocolonely voorop in de strijd om de chocoladewereld stukje voor stukje eerlijker te maken.

In 2011 werd Henk Jan Beltman directeur van het bedrijf. De jury vindt het bewonderenswaardig hoe hij in relatief korte tijd een kanteling teweeg heeft gebracht in een organisatie die er minder goed voor stond in 2011. De omzet van Tony’s Chocolonely groeide onder zijn leiding in drie jaar tijd met ruim 60 procent.

Drijvende kracht

Het midden-en kleinbedrijf is de drijvende kracht van de Amsterdamse economie. Met de Amsterdamse Ondernemersprijs benadrukt de gemeente Amsterdam, samen met de partners ING, BDO, MKB-Amsterdam, Ziggo en UPC het belang van ondernemerschap voor de stad.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie