Digitale editie Van Dale geüpdate met nieuwe woorden

Digitale editie Van Dale geüpdate met nieuwe woorden

Redactie Baaz

De Nederlandse taal staat allesbehalve stil. Weet jij wat nieuwe woorden als pinpointen, phablet, denkspier en mensj betekenen? Van Dale kan je hierbij helpen, met hun nieuwe digitale versie van hun bekende dikke woordenboek.

Zal de 3D-printer een geluksmachine blijken te zijn? In de huidige transitie-economie moet je de gamechangers nauwlettend in de gaten houden. Als woordenboekmakers weten we dat het lastig is om tussen al het geroeptoeter door te pinpointen wat er nu echt toe doet - of wat je kunt typeren als faal. Van al dat factchecken kan je denkspier behoorlijk overbelast raken en wil je weer gewoon mensj zijn. Praat er eens over met je levenscoach. En mocht het geldpunt je bitcoins niet willen uitbetalen: het kan ook goedkoper. Voorbeelden van samenredzaamheid zijn er genoeg. Maak bijvoorbeeld een arretjescake voor de betere bonding op burendag. Help iemand z’n phablet te updaten in het repaircafé. Of zing mee in een geheugenkoor. Dat geeft je ook een rootsy gevoel.

Nieuwe betekenissen en collocaties

Nieuwe versies van Van Dale’s grootste woordenboeken brengen niet alleen maar nieuwe woorden. Met iedere update worden nieuwe betekenissen, collocaties en voorbeeldzinnen toegevoegd. Daarnaast is dit keer een nieuwe weergave van lemma’s geïntroduceerd bij hedendaags Nederlands, Engels, Frans en Duits. Hierdoor is het mogelijk om sneller verklaringen en vertalingen te vinden.

Samenwerking met Oxford University Press

De samenwerking met Oxford University Press, bekend om zijn Engelse woordenboeken, is verder uitgebreid. Naast de nieuwste Oxford Dictionary & Thesaurus (versie 3.0) is nu ook het uitgebreide vertaalwoordenboek Oxford-Hachette (Frans-Engels/Engels-Frans) beschikbaar.

Keuze uit Van Dale Online of Van Dale Elektronische woordenboeken

Bekijk nu een selectie van de nieuwe woorden op vandale.nl. Het is ook mogelijk om gratis te testen. Voor de software is een proefperiode van zeven dagen aan te vragen, voor Van Dale Online is een dag gratis proberen snel geregeld via de Van Dale-website.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie