Digibarometer.nl biedt mkbtest voor digitale veiligheid

Redactie Baaz
Op de site Digibarometer.nl kunnen ondernemers en medewerkers testen hoe hun bedrijf scoort met betrekking tot digitale veiligheid. De site is een initiatief van Economische Zaken.

Onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken toont aan dat het met databeveiliging in het MKB nog steeds slecht is gesteld, ook al denkt tweederde van de ondervraagde ondernemers dat ze het goed tot zeer goed geregeld hebben.

In werkelijkheid heeft 82 procent van de ondernemers geen formele afspraken over digitale beveiliging gemaakt en heeft ook niet meer dan 22 procent de moeite genomen hun medewerkers op dit gebied te trainen. Een op de vijf bedrijven heeft nog steeds geen enkel back-up-beleid.

De kans dat het misgaat is aanzienlijk, want eveneens 22 procent van de ondervraagden heeft een of meerdere keren te maken gehad met incidenten als diefstal, virusinfectie, defecten in infrastructuur of een spyware probleem.

Om het bewustzijn in het mkb te vergroten heeft het Ministerie van Economische Zaken de test op Digibarometer.nl ontwikkeld. De test levert een rapportage op met de zwakke punten in het bedrijf en met adviezen voor concrete verbeterpunten. De test laat ook zien hoe de digitale veiligheidssituatie zich verhoudt tot de gemiddelde situatie in het mkb.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie