Dienstverleners besteden massaal ICT uit

Redactie Baaz
Dit jaar zal de dienstverlenende sector op grote schaal zijn standaard ICT-faciliteiten uitbesteden aan daartoe gespecialiseerde bedrijven. Outsourcing wordt het ICT-speerpunt in 2007. Niet alleen om geld te besparen; verbetering van de bedrijfsprocessen blijkt een belangrijkste focus.

Onderzoek onder ruim 1.250 ondernemers en managers op het gebied van accountancy, administratie, boekhouding en belastingadvies en dienstverleners in arbeidsbemiddeling toont aan dat ICT-outsourcing hoog op de agenda staat in deze branches.

Ruim driekwart van de ondervraagden stelt dat het verbeteren van de bedrijfsprocessen voor 2007 een speerpunt is. Het uitbesteden van niet-primaire diensten wordt daarbij als belangrijkste uitkomst gezien. 60% van de administratief dienstverleners ziet ICT als belangrijkste activiteit om uit te besteden. Onder arbeidsbemiddelaars is dat ruim 35%.

Volledig uitbesteden
Van de ondervraagden verwacht 30% in 2007 ICT volledig uit te besteden. Een groot deel van de onderzochte bedrijven is in het eerste kwartaal van 2007 al gestart met de inventarisatie of zelfs het selecteren van ICT-dienstverleners voor uitbesteding.

NetSourcing , ICT-dienstverlener en outsourcingspecialist, liet het onderzoek uitvoeren om een beter inzicht te krijgen in de toenemende vraag naar ICT-outsourcingsdiensten uit beide branches. Het onderzoek werd onafhankelijk en zonder de merknaam NetSourcing uitgevoerd.

Het belangrijkste voordeel van outsourcing is volgens de ondervraagden het aanvullen van de eigen kennis en capaciteit. 50% van de ondervraagden verwacht aanvullende diensten van de outsourcing partij. Het efficinter inrichten van de bedrijfsprocessen is voor 40% belangrijk, net als de optimalisatie van de eigen productiviteit. Arbeidsbemiddelaars noemen vooral ook het gemak als doorslaggevend argument (40%) om over te gaan tot outsourcing.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie