Deze bedrijven zijn het meest empatisch
Deze bedrijven zijn het meest empatisch

Deze bedrijven zijn het meest empatisch

Redactie Baaz

Nu je klanten kritiek op Twitter en Facebook kunnen plaatsen, wordt een empatisch imago steeds belangrijker. Global Empathy Index heeft voor de tweede keer een lijst opgesteld van de meest empatische bedrijven.

Meest empatische bedrijven

Als bedrijf is het belangrijk om een goed imago te hebben. Nu kunnen je klanten hun kritiek uiten op Twitter en Facebook, waardoor de omgang met hen steeds belangrijker wordt. Hetzelfde geldt voor je werknemers en de zzp'ers die je inhuurt, want ook zij kunnen hun onvrede uiten op social media. Empathie wordt daarmee een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Empatische organisaties zijn flexibel voor de werknemers, vriendelijk en reageren – het liefst gevat – op social media. Tenminste, dat vindt het Britse consultancybureau Lady Geek. En zij hebben voor het tweede jaar op rij de Global Empathy Index opgesteld, waar 160 bedrijven voor bekeken werden.

Microsoft meest empathisch

Grote winnaar is Microsoft, met een score van 100 op een schaal van 0 tot 100. Het bedrijf kondigde onlangs aan twee vrouwen aan de raad van bestuur toe te voegen. Op nummer twee staat Facebook met een score van 93,21. De top drie wordt afgesloten door Tesla, met een score van 87,68.

Ook een Nederlands bedrijf heeft de top vijftien gehaald, namelijk Unilever.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie