Detailhandel gaat erop vooruit

Aimée van Vuuren
In april is de omzet binnen de detailhandel met 2,3 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Deze percentages zijn gebaseerd op de verkopen in de winkel. Online is er 15,9 procent meer omgezet, meldt het CBS.

Omzetcijfers detailhandel

Vanwege de samenstelling van verkoopdagen in april zijn de omzetcijfers binnen de detailhandel van 2019 gecorrigeerd. Zonder deze correctie was de omzet 4,7 procent hoger geweest dan in 2018. Zowel de foodsector als de non-foodsector genoten van een hogere omzet. Het verkoopvolume steeg eveneens met 2,3 procent.

LEES OOK: Branches in detailhandel doen het goed

Online cijfers

De groei van bovengenoemde omzetcijfers zijn gebaseerd op de verkopen in een winkel. Online zijn de verkopen in april met 15,9 procent gestegen vergeleken met deze periode in 2018. Webwinkels, winkels die alleen op het internet te vinden zijn, hadden een groei van 12,8 procent.

Elektronica-, meubel, en doe-het-zelfwinkels hadden de grootste groei binnen de sector. De omzet binnen de foodsector is redelijk gelijk gebleven. Deze is slechts met 0,2 procent gestegen. Naar verwachting zal de omzet blijven stijgen en daarmee het verkoopvolume ook.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée