Dell lanceert zijn krachtigste zakendesktop

Dell lanceert zijn krachtigste zakendesktop

Redactie Baaz

Dell lanceert zijn krachtigste zakendesktop-pc tot nu toe, de OptiPlex 980. Daarmee zou je volgens de fabrikant 35 procent sneller kunnen werken dan met eerdere computers van het bedrijf.

Dell dacht aan de systeembeheerder en voegt beheer-op-afstand standaard toe aan de nieuwe OptiPlex 980. 

Aan boord zitten naar keuze en Intel Core i5- of i7-processor en zogenoemde solid-statedrives voor de gegevensopslag. Zulke ssd's kun je vergelijken met het geheugenkaartje in de fotocamera of een usb-geheugenstick, maar dan dus ingebouwd in de desktop.

Ssd's hebben geen bewegende onderdelen, waardoor het energieverbruik lager is en er is minder kans op schade aan het opslagmedium bij een verhuizing of stoten van het apparaat. Voor databasetoepassingen of bij een gelijkgeschakelde serie van ssd's is de pc bovendien sneller in het verwerken van bestanden.

Dell zegt ook te hebben gedacht aan het geluidsniveau dat desktopcomputers normaal minder populair maakt. Ten opzichte van vorige generaties van Dell-computers is de OptiPlex 980 de helft minder lawaaierig.

Afhankelijk van of je de OptiPlex 980 kiest in minitowervorm, liggende systeemkast of compact formaat kost de nieuwe zakenmachine van Dell 559 euro of meer.

Info: www.dell.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie