Deliveroo vertrekt uit Duitsland

Jordi Smit
Maaltijdbezorgdienst Deliveroo is niet langer actief in Duitsland. Het bedrijf trekt zich per 16 augustus terug bij onze oosterburen om zich te kunnen concentreren op de andere 13 landen waar het actief is, zo meldt Deliveroo.

Verdwijning Deliveroo

Het komt niet volledig als een verrassing, want eerder ging Deliveroo al weg uit meerdere Duitse steden. Het bedrijf trok zich onder meer terug uit Düsseldorf, Dormund en Hannover, omdat er zorgen waren over leverkwaliteit. Deliveroo beloofde toen nog dat het zou terugkomen in Duitse steden, wat het nu eveneens doet.

Medewerkers Deliveroo

Medewerkers hoeven overigens niet bang te zijn dat ze direct zonder geld komen te zitten. Het bedrijf meldt dat chauffeurs, restaurant en werknemers een compensatie tegemoet kunnen zien. Deliveroo werkt in Duitsland met ongeveer 1.000 chauffeurs en 2.500 restaurants.

LEES OOK: Fusie Thuisbezorgd en Just Eat zorgt voor grootste bestelsite

Fusie Takeaway.com

Het is de volgende fase waar Deliveroo in zit na een fusie met het Nederlandse Takeaway.com en het Britse Just Eat. Het definitieve akkoord betekent een ogenschijnlijk belangrijke verandering in de markt van maaltijdbezorging. Het akkoord zorgt er namelijk voor dat Takeaway en Just Eat samen een van de grootste maaltijdbezorgingsbedrijven in Nederland worden

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi