Deelbakfiets aanbieder Cargoroo heeft één miljoen euro opgehaald via crowdfunding

Deelbakfiets aanbieder Cargoroo heeft één miljoen euro opgehaald via crowdfunding

Redactie Baaz

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft meer dan één miljoen opgehaald via crowdfunding. Hiermee is het minimum doel van de crowdfundingsactie gehaald. Tot en met donderdag 1 juni is er nog een mogelijkheid om te investeren in de e-deelbakfietsen via One Planet Crowd.

 

Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om het aantal beschikbare elektrische voertuigen op het platform in bestaande steden te vergroten en de dienstverlening nog verder te verbeteren. De e-deelbakfiets aanbieder gaat hiermee ook investeren in het aanbieden van abonnementen, waarmee nu al een succesvolle test loopt. Daarnaast wordt het kapitaal gebruikt om de bekendheid van Cargoroo verder te vergroten.

 

“Met het welslagen van deze crowdfund campagne bereiken we een nieuwe mijlpaal voor Cargoroo. We kijken ernaar uit om samen onze bijdrage aan leefbaardere binnensteden te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de elektrische deelbakfiets," aldus Erik de Winter, CEO Cargoroo.

 

Nieuwe en bestaande investeerders

In totaal zijn er tot nu toe 467 investeerders via de crowdfunding, die samen € 1.025.566,40 hebben opgehaald. En zoals Cargoroo hun bakfietsen deelt, delen zij op deze manier hun onderneming met hun gebruikers. Het overgrote deel van de crowdfunders zijn nieuwe investeerders. Eveneens hebben bestaande investeerders hun vertrouwen weer getoond. 

 

Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen met de crowdfundingsactie. Door mee te doen word je certificaat aandeelhouder van Cargoroo, met dezelfde voorwaarden als de eerder ingestapte professionele investeerders. Zo zijn The Sharing Group, PDENH en Fairtree Elevant Ventures de crowdfunders voorgegaan met hun investering.

Lees ook: Mobility Lab zoekt startups en innovaties

Lees ook: E-BIKE MERK PHATFOUR BRENGT COOL ZIJSPAN OP DE MARKT

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie