E-BIKE MERK PHATFOUR BRENGT COOL ZIJSPAN OP DE MARKT

E-BIKE MERK PHATFOUR BRENGT COOL ZIJSPAN OP DE MARKT

Redactie Baaz

Je labradoodle, kleuter of je nieuwe flatscreen tv heel easy en in stijl meenemen op de e-bike? De fat e-bikes van Phatfour kunnen nu gekoppeld worden aan een supervet zijspan waarmee je zaken kunt vervoeren die niet in een fietsmand passen. Zonder te baden in het zweet, want de Phatfour doet het zware werk voor je.

Het begon met een grapje: de makers van Phatfour bouwden op de werkplaats in Aalsmeer een zijspan voor de fat e-bike. Maar na één proefrit met het prototype bleek dat mensen laaiend enthousiast waren. Mensen die wel de ruimte van een bakfiets willen, maar dan wel graag een supervette versie. Inmiddels is de Phatfour sidecar een feit.

Niet voor tante Hennie

Phatfour e-bikes zijn niet het soort e-bike waarmee je tante Hennie op zondag een rondje doet in het plaatselijke recreatiegebied. Deze in Nederland vervaardigde fietsen hebben een stoer retro design met dikke banden, een stevig frame en een lang zadel. Dankzij de brede banden en de soepel verende voorvork bedwing je moeiteloos elk wegoppervlak; zand, sneeuw of tramrails. Moet je bij een andere e-bike doortrappen om op tempo te blijven, de motor van Phatfour neemt het zware werk van je over. Je hoeft alleen licht bij te trappen. De snelheid van een e-bike zonder het natte ruggetje. Ook als er een zijspan aan gekoppeld is.

Grote hond geen probleem

Hoewel de Phatfour ook uitgerust kan worden met een fietsmand (of twee) heb je soms wat grotere zaken te vervoeren. Daar komt de sidecar in beeld. Het zwarte zijspan laat zich makkelijk bevestigen (en losmaken) door middel van twee pinnen. Gebruik je de sidecar voor je rottweiler, je cello of je Marktplaatsaankopen, dan kun je hem ook zonder zitje verkrijgen. De sidecar kan 50 kilo gewicht vervoeren en is met zijn breedte van 39 centimeter gebouwd om door de stad te kunnen fietsen. Je past zelfs nog tussen verkeerspaaltjes door, we hebben het hoogstpersoonlijk getest.

Nice fact: Gorillaz rijdt bij wijze van try-out al rond met drie Phatfourfietsen mét zijspan, waar speciaal voor de bezorgdienst een koelbox in is bevestigd.

De specs in het kort

  • Kleur: zwart
  • Bak: 91cm lang, 39cm breed, 45cm diep
  • Maximale gegarandeerde belasting: 50 kg
  • Kosten: € 875,-
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie