De Winstadviseur: vak van boekhouder met uitsterven bedreigd

Redactie Baaz
'Als er één vak is in het domein der kenniswerkers dat binnen 10 jaar gegarandeerd met uitsterven wordt bedreigd, is het wel het vak van boekhouder. Gelukkig is er nu dit boek', zegt boardroom sparringpartner Martijn Aslander over het nieuwe boek van Femke Hogema, financial inspirator en auteur van De 'Winstadviseur'.

Hogema heeft dit boek speciaal voor accountants en boekhouders geschreven, die beseffen dat ze in beweging moeten komen, maar niet weten hoe.

'Het verwerken van bonnetjes die via de (digitale) schoenendoos worden ingediend, kan echt niet meer', zegt Hogema. Dankzij de automatisering moet de boekhouding gewoon staan, zonder dat dit de boekhouder of de ondernemer al te veel tijd, geld of energie kost. 

Praktische tools

De vrijgekomen ruimte kan de boekhouder benutten om de ondernemer echt verder te helpen. Er is veel (verborgen) financieel leed onder ondernemers. Ze liggen wakker van (belasting)schulden, kunnen de rekeningen niet betalen of ontvangen amper salaris uit hun bedrijf. De boekhouder is bij uitstek degene die hem hierbij kan, en zou moeten, helpen.

In 'De Winstadviseur' geeft Hogema onder meer praktische tools, waarmee de financieel expert de ondernemer helpt meer winst te maken. Daarnaast helpt zij de accountant om zijn eigen bedrijf naar een hoger plan te brengen en ze leert hem de verkoopvaardigheden om zijn nieuwe, hoger geprijsde, diensten te verkopen. 

Toegevoegde waarde

Aslander zegt over De Winstadviseur: 'Hogema schrijft over waar de echte toegevoegde waardes liggen die een boekhouder de klant kan bieden. En hoe hij dankzij het werkelijk toevoegen van waarde zelf kan transformeren naar winstadviseur.' 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie