De voordelen van vermogensbeheer

De voordelen van vermogensbeheer

Redactie Baaz

Vermogensbeheer houdt in dat je geld laat beleggen. Een professionele partij pakt het voor jou op en je hoeft hier zelf niet helemaal in te verdiepen. Een bank kan dat doen of een zelfstandige vermogensbeheerder. Ga samen afspraken maken welke risico’s je graag wel of niet wilt nemen. Kijk ook samen naar het rendement wat jullie willen nastreven en welke kosten en voorwaarden hierbij komen kijken. De beleggingsdoelen worden vastgelegd en de beheerder start met de afspraken om zo te beginnen met het beleggen. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van een vermogensbeheerder? We vertellen het hier. 

Kennis en ervaring missen

Wil je graag beginnen met beleggen, maar heb je hier niet veel verstand van? Dan is het fijn om met een vermogensbeheerder hier naar te kijken. Het vermogensbeheer is geschikt wanneer je het wel interessant vindt, maar de kennis hiervoor niet hebt. Een vermogensbeheerder weet precies hoe de financiële markten eruit zien en kan kostenefficiënt beleggen. Zorg dat je vooraf meerdere keren samen afspreekt zodat de beheerder weet wat je wensen zijn. De kosten van een vermogensbeheer zijn verschillend, de meeste kosten gaan naar de beheervergoeding. Andere kosten zijn nog transactiekosten, fondskosten en kosten die je hebt aan de beleggingsrekening. Houd hier rekening mee, uiteindelijk is natuurlijk wel het gewenste resultaat dat je veel geld gaat verdienen door het beleggen. 

Tijd tekort komen

Een ander voordeel is dat je er niet naar om hoeft te kijken. Ben je druk met werken of heb je geen tijd om je te verdiepen in het beleggen? Dat is geen probleem! De vermogensbeheerder pakt alles voor jou op. Er gaat best wel wat tijd zitten om telkens de beurs in de gaten te houden en te kijken wat het doet. Je hoeft met een vermogensbeheer niet zelf aan de slag te gaan op de beurs. Laat je het geld beleggen dan hoef je er niet meer naar om te kijken. Houd zo tijd over voor andere zaken. 

Rekening houden met risico’s

Vooraf maak je duidelijke afspraken met de vermogensbeheerder, jullie kijken welke risico’s het beste aansluit op de wensen. De vermogensbeheerder mag nooit risicovoller gaan beleggen dan dat er is afgesproken. Er kunnen geen onverantwoorde risico’s genomen worden met het geld. Maak je geen zorgen dat er dadelijk iets gebeurd met je geld wat je niet had gewild. Heb je een lijfrente en wil je deze lijfrente uitkeren? Het geld wat uitgekeerd wordt, kun je dan ook beleggen om hier meer geld van te maken. 

Kortom, wil je geld graag laten beleggen? Maar heb je hier geen tijd, kennis of ervaring voor? Ga dan samen met een vermogensbeheerder een gesprek aan!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie