De voordelen van een op maat gemaakte webapplicatie voor jouw bedrijf

Redactie Baaz
Een op maat gemaakte webapplicatie voor je bedrijf heeft een hoop voordelen. Steeds meer bedrijven laten dit ontwikkelen omdat het een mooie toevoeging is voor hun bedrijf. Voor sommige bedrijven is het zelfs een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Wij hebben een aantal voordelen van een webapplicatie op maat, op een rijtje gezet. Dus, wil je ook een webapplicatie laten maken, lees dan snel verder.

Unieke software

Een groot voordeel van een op maat gemaakte webapplicatie is dat de software helemaal uniek is. Hierdoor ben je de enige in de markt die over de software beschikt. Je hebt dus direct een stapje voor op je concurrenten. Doordat de software uniek is, sluit het perfect aan op je wensen en kun je precies laten maken wat je wilt en nodig hebt. Hierdoor haal je de maximale waarde uit de webapplicatie en kun je veel dingen in je bedrijf verbeteren.

Het voegt iets toe aan je bedrijfswaarde

Er is natuurlijk een investering nodig als je een webapplicatie wilt laten ontwikkelen, het is daarom erg belangrijk dat de software iets toevoegt aan je bedrijfswaarde. Dit is bijvoorbeeld het geval als de software ondersteunend is voor je sales. Bijvoorbeeld omdat je salesteam zo een stuk efficiƫnter en sneller kan werken. Een standaard CRM systeem voldoet in sommige gevallen niet. Ook heb je een unieke propositie in de markt omdat je de enige bent met de software. Je kunt door de software beschikbaar te stellen aan je doelgroep zelfs de gebruikers converteren tot betalende klanten voor je primaire dienst.

Interne processen automatiseren

Veel bedrijven laten een webapplicatie ontwikkelen omdat interne processen hierdoor een stuk sneller werken of geautomatiseerd kunnen worden. Dit kan op veel verschillende manieren, een voorbeeld is dus het CRM systeem maar dat is niet de enige manier. Je kunt ook een webapplicatie maken om de communicatie binnen een bedrijf te verbeteren of de planning beter te laten verlopen. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos, het hangt natuurlijk af van het soort bedrijf wat de beste optie is. Juist omdat ieder bedrijf anders is en er dus ook andere behoefte zijn, is het slim om een webapplicatie op maat te laten ontwikkelen. Hierdoor kun je ook veel administratieve en handmatige handelingen beperken, hierdoor bespaar je direct op loonkosten.

Kosten

Veel mensen denken dat een webapplicatie op maat een stuk duurder is dan wanneer je kiest voor een standaard optie die gebruikt wordt door meerdere bedrijven. Toch is dit niet altijd het geval. Dit komt doordat standaard software vaak erg uitgebreid is, er zitten ook een hele hoop mogelijkheden in die je nooit zal gebruiken. Het nadeel is dat je hiervoor alleen wel moet betalen, de licentiekosten zijn soms erg hoog. Wanneer je kiest voor een webapplicatie op maat, sluit het dus niet alleen beter aan bij je wensen, het is ook nog eens mogelijk om flink te besparen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie