Dé technische trend van het moment

Dé technische trend van het moment

Redactie Baaz

Als ondernemer weet je inmiddels ongetwijfeld heel goed dat je bepaalde trends en ontwikkelingen even kan ontduiken en negeren, maar vroeg of laat ben je eraan overgeleverd. Het is dan ook beter om zaken vroegtijdig te signaleren en op die rijdende trein te stappen. Wanneer zaken al zeer vergevorderd zijn, kan dit best een uitdaging worden. Naar welke technische trend op dit moment met grote verwachtingen wordt gekeken? In dit artikel wordt het verklapt én uitgelegd.  

Internet der Dingen? 

Een begrip wat je wellicht al eens voorbij hebt horen komen is het zogenoemde Internet der Dingen, oftewel het IOT.  Dit is niet alleen iets voor de liefhebbers, maar vooral ook iets wat de zakelijke markt lijkt te gaan veroveren. Het IOT voor bedrijven laat indrukwekkende zaken zien. Met het IOT kun je van huishoudelijke apparaten tot industriële machines op elkaar aan laten sluiten. Deze verschillende zaken kunnen met sensoren onderling verbonden worden en zo via een eigen netwerk met elkaar communiceren. Dus niet alleen met de gebruikers, maar ook onderling. Of dit nog een heel nieuw initiatief is? Zeker niet. Wereldwijd zijn er al 13 miljard apparaten die van deze technologie gebruikmaken en dit neemt in rap tempo toe.  

Waarom IOT voor bedrijven? 

Veiliger en efficiënter

In een krappe arbeidsmarkt moeten ondernemers creatief en innovatief zijn. Alleen om die reden is het IOT en de ingebruikname ervan al interessant. Niet alleen de effecten van IOT zijn handig, ook levert het een enorme hoeveelheid aan informatie en data op. Hiermee kun je in de toekomst de processen verder optimaliseren en daarnaast de toekomst voorspellen, voor zover dat natuurlijk kan. Het levert je een beter marktinzicht op, het verbetert het productieproces maar verhoogt ook de veiligheid. Dat laatste komt bijvoorbeeld doordat je de apparaten zo altijd en overal kunt volgen. Iets kwijtraken is dus praktisch onmogelijk, en wanneer iets gestolen is vind je het altijd wel weer terug.  

Duurzamer door IOT

Daarnaast is IOT een innovatie die bijdraagt aan de duurzaamheid van jouw bedrijf. Het gaat je processen zo ver optimaliseren dat jij alles efficiënt en waardevol gebruikt. Niet alleen fijn voor de duurzaamheid van je bedrijf, maar ook voor de portemonnee.  

Beter voor je medewerkers

Ook voor de medewerkers is het fijn en zeker geen bedreiging. Dat laatste wordt nogal eens benoemd wanneer er meer technologie komt in het werkproces. Maar met een krappe arbeidsmarkt en de toenemende mate van vergrijzing kunnen we deze technologie maar beter omarmen. Daarnaast gaat het ook de veiligheid van werknemers verhogen. Denk aan een horloge dat een alarm geeft als iemand hard is gevallen en niet reageert op prikkels, een goede uitkomst wanneer medewerkers in gevaarlijke situaties werken.  

Kortom, ben jij overtuigd dat jij je ook eens moet gaan verdiepen in dit stukje technologie en wat het voor jou kan gaan betekenen? Dan is het aan te raden bij een betrouwbare partij te rade te gaan. Dit kan je mooie zaken opleveren en tevens veel kosten besparen. Leer hierbij ook vooral van de successen van anderen, zij kunnen je helpen én inspireren om ook net die volgende stap op het gebied van technologische- en andere ontwikkelingen te zetten.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie