De T-Roc van Volkswagen maakt zijn debuut

De T-Roc van Volkswagen maakt zijn debuut

Redactie Baaz
Volkswagen presenteert de T-Roc. Deze is er met voorwiel- of vierwielaandrijving en combineert de robuustheid van een SUV met de wendbaarheid van een sportieve hatchback.

In het modellengamma van Volkswagen staat de T-Roc onder de Tiguan. En net zoals die auto is de T-Roc gebaseerd op het modulaire MQB-platform van Volkswagen. De compacte cross-over meet 4,234 meter in lengte (25,2 centimeter korter dan de Tiguan), 1,819 meter in de breedte (zonder spiegels), is 1,573 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,603 meter. 

Opvallend aan het ontwerp van de T-Roc is de korte overhang voor en achter (83,1 centimeter en 80 centimeter) en de grote spoorbreedte (1,546 meter voor en 1,541 meter achter).

De T-Roc wordt in drie luxe lines leverbaar, waarbij de basisversie al standaard is voorzien van onder meer airconditioning, LED-achterlichten, LED-dagrijverlichting, een infotainmentsysteem inclusief radio en rijassistenten zoals City Emergency Braking en voetgangersherkenning, Lane Assist en een vervolgongeval reductiesysteem

Zuinige turbomotoren T-Roc

Net als de grotere Tiguan wordt ook de T-Roc leverbaar met een reeks zuinige en krachtige TSI-benzinemotoren en TDI-diesels met vermogens die variëren van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk. Een aantal motoriseringen is leverbaar met een DSG-automaat. De topversies zijn standaard uitgerust met 4MOTION-vierwielaandrijving en DSG-automaat.

Marktintroductie

De Volkswagen T-Roc is vanaf begin december in Nederland leverbaar. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie