De spil in digitalisering

De spil in digitalisering

Redactie Baaz

De moderne werknemer is veel tijd kwijt aan documentmanagementtaken. Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 20 procent (!) van hun activiteiten daarmee te maken heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zo’n twee derde van de MKB-bedrijven het optimaliseren van de workflow als een essentiële factor ziet voor het verhogen van de productiviteit. In dat kader zetten zij in op hoogwaardige tools voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Met name multifunctionals zijn hier zeer geschikt voor.

Bedrijven staan voor steeds complexere uitdagingen op het gebied van IT. Zo is er sprake van een explosie in de groei van zowel de toegang tot als aanlevering van informatie, waardoor ondernemingen meer op hun operationele printkosten zijn gaan letten. 

Daar tegenover staat de noodzaak om productiever te werken, gevoelige gegevens te beschermen en de klantenservice te verbeteren. Een andere trend is de groeiende mobiliteit van werknemers; zij werken steeds vaker op mobiele devices. IDC gaat ervan uit dat het aandeel van mobiele werknemers in 2018 tot maar liefst 75 procent gestegen zal zijn. Bedrijven die hun ogen sluiten voor deze ontwikkelingen, digitalisering en de cloud, dreigen een achterstand op te lopen.

Om verdere groei te ondersteunen, ook in de toekomst concurrerend te blijven en het klantenbestand uit te breiden, moeten dus belangrijke knopen worden doorgehakt. Het is echter niet eenvoudig om te bepalen waar het soms beperkte budget het beste aan kan worden besteed. Veel bedrijven gaan ervan uit dat een grote investering in het ERP-systeem de enige oplossing is. 

Dat is inderdaad een optie, maar onderzoek van IDC in opdracht van OKI Systems laat zien dat kleinere investeringen in aangepaste workflowtools al op korte termijn voldoende automatisering en integratie bieden om de productiviteit een flinke impuls te geven. Dan kom je al snel uit bij slimme multifunctionele printers (MFP’s). MFP’s zijn krachtiger dan ooit en kunnen steeds meer. Ze zijn uitgegroeid tot aanpasbare digitale transformatietools waarmee bedrijven informatie kunnen vastleggen, integreren en verstrekken. 

Deze veelzijdige apparaten zijn simpel in gebruik door hun intuïtieve aanraakscherminterface, wat de acceptatie door de gebruikers bevordert. Omdat de instellingen tot in detail kunnen worden aangepast, voorzien MFP’s alleen in datgene waaraan een bedrijf behoefte heeft, zoals het bepalen welke groepen medewerkers waar toegang toe moeten hebben. Ze integreren betaalbare printen documentoplossingen die tijdrovende bedrijfsprocessen aanpakken en introduceren tools voor meer efficiëntie en een hogere productiviteit.

Kortom, de upgrade naar slimme MFP’s brengt voor het midden- en kleinbedrijf allerlei voordelen met zich mee. Het moge duidelijk zijn dat MFP’s veel meer te bieden hebben dan eenvoudig printen en kopiëren op papier.

Maar welke MFP’s passen het beste bij jouw bedrijf en hoe gaat de implementatie in zijn werk? Als specialist in zakelijke documentoplossingen biedt OKI organisaties binnen het MKB verregaande ondersteuning bij het beantwoorden van deze vragen. ‘Bij OKI ondersteunen wij het digitaliseringsproces met vele afzonderlijk instelbare digitale functies voor het verwerken, integreren en verzenden van gegevens’, vertelt Erwin Bader, Country Manager Nederland bij OKI Systems.

‘Daarmee brengen MFP's kosten- en tijdbesparende workflow-oplossingen binnen handbereik en ondersteunen ze ondernemingen in hun pogingen bedrijfsprocessen te optimaliseren ter voorbereiding op de digitale werkomgeving.’

Over OKI Systems

OKI Systems is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen in kleur mono en matrix. De onderneming opereert wereldwijd en heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen. OKI Systems is een van Europa’s leidende printermerken, zowel op het vlak van waarde als verscheepte eenheden. Het bekroonde productgamma van OKI omvat zes segmenten: kleuren- en zwart-witprinters, multifunctionele toestellen, die print-, kopieer-, scan- en faxfuncties combineren, alsook Serial Dot Matrix-printers en specifieke printers voor verkooppunten en productie. OKI Europe werd in 1990 opgericht. Vandaag stelt het bedrijf ongeveer 1.100 mensen in 21 productiesites en verkoopkantoren te werk en is het vertegenwoordigd in 60 landen over de hele EMEA-regio.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie