De nieuwe Nissan Navara

Fenna Kiebert
Nissan liet in juni al de eerste afbeeldingen van de gefacelifte Nissan Navara zien. Het automerk deelt nu ook de foto’s en informatie van de vernieuwde pick-up uitvoering.

De nieuwe Nissan Navara is op technisch vlak aangescherpt, maar ook de techniek heeft zo zijn nodige upgrade gehad. De 190 pk sterke variant van de 2.3 dCi-dieselmotor levert 190 pk, maar de basismotor komt over meer kracht te beschikken. De viercilinder biedt nu 163 pk en 425 Nm, wat voorheen 160 pk en 403 Nm was. De basisdiesel heeft nu niet één, maar twee turbo's. Daarnaast heeft Nissan twee nieuwe zuigers toegevoegd.  De blokken hebben een lagere compressieverhouding dan voorheen. Het is nu 15,1:1 en was 15,4:1. Ook aan het koelsysteem zijn de nodige aanpassingen gedaan en er zal een nieuw uitlaatsysteem onder de Nissan Navara zitten.

LEES OOK: De vernieuwde Porsche 911 RSR

Vernieuwd onderstel

Verder heeft de Nissan Navara een nieuwe handgeschakelde zesbak. Het automerk laat weten dat het vernieuwde onderstel ervoor moet zorgen dat de auto comfortabeler én het laadvermogen tegelijkertijd groter is. Het laadvermogen van deze nieuwe Nissan uitvoeringvariant kan, natuurlijk afhankelijk van de gekozen versie, 55 tot 95 kilo meer vervoeren dan voorheen het geval was. Bij de Double Cab is dit 54 tot 114 kilo. Daarnaast is de optionele zeventraps automaat opnieuw afgesteld, waardoor hij nog sneller en soepeler zijn werk zou moeten doen. Om netjes te remmen en geleidelijk tot stilstand te komen, heeft Nissan gezorgd voor grotere schijfremmen, zowel voor als achter. De standaard wielmaat is met 17 inch iets vergroot in vergelijking met voorgaande wielen van 16 inch.

Interieur

Het interieur verandert niet zoveel. Wel gebruikt Nissan een infotainmentsysteem dat gekoppeld is aan een 8 inch (was voorheen 7 inch) grote display. Het systeem moet hiermee ook sneller op de input reageren. De volledige informatie en de prijzen voor de Nederlandse en Europese markt volgen binnenkort.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna