Nieuwe Allroad versie van Audi is uit!

De nieuwe Audi A6 Allroad Quattro

Aimée van Vuuren
Begin dit jaar was al duidelijk dat het automerk Audi in het tweede kwartaal een nieuwe A6 Allroad zou uitbrengen. Het moment van het uitbrengen van deze auto is strategisch gekozen, want dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat de eerste Allroad op de markt kwam.

Nieuwe versie Audi A6 Allroad

Dit jaar is de vierde editie van het model in 20 jaar uitgenomen. Deze editie is uiteraard gebaseerd op de vorig jaar gelanceerde Audi A6 Avant. Het enige verschil met de reguliere Audi A6 is de rijhoogte welke kan verschillen tot 45 mm. Bij de Allroad is er een offroad-modus en een liftmodus geïnstalleerd.

Om het uiterlijk stoerder te maken dan de reguliere A6 worden er andere bumpers gebruikt, een nieuwe grille geplaatst en extra kunststof langs de spatbordranden. Ook speelt het gebruik van aluminium een grotere rol bij de nieuwe versie van de Allroad dan bij de reguliere A6.

Lees ook: Auto leasen: zakelijk of privé?

Specificaties

De nieuwe Audi A6 Allroad moet een stuk stoerder zijn. Dit heeft de autofabrikant voor elkaar gekregen door een zescilinder diesel in de auto te verwerken. Als klant heb je keuze uit de volgende V6 TDI-motoren:

  • 45 TDI met 231 pk
  • 50 TDI met 286 pk
  • 55 TDI met 350 pk

De krachtigste diesel helpt de auto aan een 0-100 tijd van 5,2 seconden door 700 Nm koppel te leveren. Deze nieuwe versie van de Audi Allroad verschijnt aan het einde van de zomer in de showrooms van Audi in Nederland. Over de prijs is nog weinig tot niets bekend.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée