DE Masters Blenders 1753 is naar de beurs
DE Masters Blenders 1753 is naar de beurs

DE Masters Blenders 1753 is naar de beurs

Redactie Baaz
Wie vanochtend langs het Amsterdamse beursplein fietste, zag het plein veranderen in een grote koffiekamer. Vandaag gaat DE Master Blenders 1753, bekend als Douwe Egberts, naar de beurs. Over een krappe maand kunnen beleggers écht handelen.

De beursgang van DE wordt door topman Michiel Herkemij op traditionele wijze geopend: met de gongslag. Tot 6 juli kunnen beleggers officieus handelen, op 9 juli zal vervolgens de openingskoers worden vastgesteld en worden voor die tijd geplaatste orders afgehandeld. Hoewel het nog even duurt voordat de echte handel kan beginnen, is vandaag een belangrijke mijlpaal voor het concern: het krijgt, in het bijzijn van premier Mark Rutte, een eigen notering op de Amsterdamse beurs.

Michiel Herkemij heeft nogal wat plannen met het (vanaf 9 juli voormalige) kindje van Sara Lee. Hij wil de productlijn (naast Douwe Egberts bestaande uit onder meer Senseo, Piazza d'Oro en Pickwick), flink omgooien. Bovendien staan er grote investeringen in merkvernieuwingen en marketing op de planning.

Hoeveel de waarde van de uiteindelijke beursgang zal bedragen, zullen we op 9 juli pas echt weten. Volgens BNR schatten analisten de marktwaarde van DE Master Blenders 1753 na de beursgang op circa 4 miljard euro.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie