De kracht van een monteurs training: BMP Nederland

Redactie Baaz
Installatie- en montage bedrijven werken veelal via een strakke planning, waarbij monteurs en materialen zo efficiënt mogelijk worden ingezet om de lopende projecten tot een goed einde te brengen. Waarom is het goed om toch even uit deze strakke organisatie te stappen en je personeel te laten deelnemen aan een training?

En vanaf de andere kant: waarom is het interessant om bijvoorbeeld een product training te organiseren als leverancier? BMP Nederland, leverancier van snelroldeuren, heeft hier een verhelderende kijk op. Zij hebben onlangs een eerste training voor monteurs succesvol afgerond.

Productkennis

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk het vergroten van productkennis. Hoe beter het personeel bekend is met de producten waarmee ze werken, hoe effectiever installaties worden uitgevoerd. Bij de montagetraining van BMP Nederland werd bijvoorbeeld geleerd hoe het beste een snelroldeur geplaatst kan worden, hoe één en ander mechanisch in elkaar overloopt en de beste doekspanning gerealiseerd kan worden. Een dergelijke training is zeer interessant voor nieuw personeel, maar kan ook dienen als opfriscursus of het leren van nieuwe inzichten. De combinatie van theorie en praktijk werkt hierbij erg goed. Ook kan de tijd worden om overal goed bij stil te staan die er in de praktijk vaak niet is.

Bonding

Naast het bijspijkeren van productkennis kan een training ook zorgen voor een betere chemie tussen de initiator van de training en de deelnemers. Voor BMP Nederland is het namelijk erg belangrijk dat de monteurs een goed gevoel hebben bij het bedrijf en de producten die ze leveren. Zo zullen ze eerder geneigd zijn om te kiezen voor BMP Nederland en zal het goede contact zorgen dat projecten soepeler verlopen. Tevreden afnemers van je producten zijn tenslotte de beste ambassadeurs.

Daarnaast is het veelal ook leuk voor de deelnemers om even iets anders aan hun hoofd te hebben dan de dagelijkse bezigheden. Veelal gaan collega’s samen op training en heeft dit een positieve werking op de samenwerking.

Natuurlijk staat en valt alles met de inhoud van een training. Zorg voor de juiste tools en maak het leerzaam en leuk voor elke deelnemer. BMP Nederland had als doelstelling om iedereen met een lach naar huis te sturen. Een lekkere taart met bedrijfslogo en de semi serieuze quiz aan het einde zorgen als garantie voor deze doelstelling. BMP Nederland kan dan ook elke organisatie aanraden om frequent een training te organiseren. Is jouw bedrijf hier al actief mee bezig?

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie